O Πινόκιο, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Εσμεράλδα, ο Αλαντίν, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, ο Πίτερ Παν δίνουν ραντεβού στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
Οι αγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών θα προσπαθήσουν να βρουν ένα μεγάλο θησαυρό και μ’ αυτόν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους: Να σταματήσουν τους πολέμους, να προστατεύσουν τα ζώα και να κάνουν τη γη μας καταπράσινη.Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν από τον Κάπτεν Χουκ και τη Κακιά Μάγισσα φτάνουν στο στόχο τους και ανακαλύπτουν ότι ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου είναι τα παιδιά.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.