Ο Μοσκοβισί επιβεβαιώνει: Σχεδόν ήρθαν στα χέρια Ντάισελμπλουμ-Βαρουφάκης
Μπορεί ο Γ.Βαρουφάκης να είχε διαψεύσει ότι σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του ίδιου και του επικεφαλής του Eurogroup, ωστόσο, ο γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει σε δημοσιογράφο της Liberation ότι πράγματι «κόντεψαν να έρθουν στα χέρια» και χρειάστηκε ο ίδιος να παρέμβει.
Μπορεί ο Γ.Βαρουφάκης να είχε διαψεύσει ότι σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του ίδιου και του επικεφαλής του Eurogroup, ωστόσο, ο γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει σε δημοσιογράφο της Liberation ότι πράγματι «κόντεψαν να έρθουν στα χέρια» και χρειάστηκε ο ίδιος να παρέμβει.
Στο θέμα είχε αναφερθεί τότε (Φεβρουάριος 2015) ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ.
Ο ίδιος επανέρχεται με ανάρτησή του σε blog που διατηρεί μέσω της γαλλικής εφημερίδας, όπου αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ που πρόκειται να παρουσιάσει τον Οκτώβριο για την ελληνική υπόθεση και παραθέτει τη μαρτυρία του Πιέρ Μοσκοβισί:
«Αυτό συνέβη στη διάρκεια μιας συνάντησης (16 Φεβρουαρίου) ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον τότε υπουργό Βαρουφάκη και εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση ενός εγγράφου από τον Ντάισελμπλουμ, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν το σχέδιο Μοσκοβισί, ενώ στην πραγματικότητα είχε βγει από τον 13ο όροφο της Κομισιόν (εκεί που βρίσκεται το γραφείο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ). Αυτό το έγγραφο ήταν συνεισφορά της Κομισιόν που θα περνούσε από το μικροσκόπιο του Eurogroup.
» Υπήρχαν όμως δύο έγγραφα: ένα της Επιτροπής με ημερομηνία της προηγούμενης ημέρας και ένα από τις υπηρεσίες του Eurogroup που ήταν διαφορετικό.
» Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν σαν να έρχονται στα χέρια».
» Ο ένας κατηγόρησε τον άλλον ότι είναι ψεύτης και αναγκάστηκα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442