Ολάντ: «Η Τουρκία να ξαναρχίσει διάλογο με τους Κούρδους»
Οι περιφερειακοί παίκτες-κλειδιά θα πρέπει να συμμετέχουν στην εξεύρεση λύσης στον εμφύλιο στη Συρία, ενώ η Τουρκία από την πλευρά της πρέπει αφενός να επανέλθει σε διάλογο με τους Κούρδους και παράλληλα να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Αυτά, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του περί εξωτερικής πολιτικής με τους γάλλους πρεσβευτές.
Οι περιφερειακοί παίκτες-κλειδιά, όπως είναι το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να συμμετέχουν στην εξεύρεση λύσης στον εμφύλιο στη Συρία, ενώ η Τουρκία από την πλευρά της πρέπει αφενός να επανέλθει σε διάλογο με τους Κούρδους και παράλληλα να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Αυτά, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του περί εξωτερικής πολιτικής με τους γάλλους πρεσβευτές.
«Όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν πρέπει να αποτελέσουν μέρος της λύσης στη Συρία. Μιλάω για τα κράτη του Κόλπου και το Ιράν. Μιλάω επίσης για την Τουρκία, η οποία πρέπει να συμμετέχει στη μάχη για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και πρέπει να ξαναρχίσει διάλογο με τους Κούρδους», δήλωσε ο γάλλο πρόεδρος επαναλαμβάνοντας ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ δεν μπορεί να αποτελεί μέρος του μέλλοντος αυτής της χώρας.
Τον τελευταίο μήνα, η Τουρκία έχει ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), στο Βόρειο Ιράκ και τη Νοτιοανατολική Τουρκία, τις οποίες ονομάζει «συγχρονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 34 μαχητές του PKK έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στην ορεινή περιοχή Καντίλ, στο Βόρειου Ιράκ. Οι επικριτές της επιχείρησης ωστόσο επιμένουν ότι την ίδια περίοδο έχει περιορίσει τις επιθέσεις εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους.
Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον της υπερταχείας Thalys, η οποία πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι, ο Ολάντ δήλωσε ότι δείχνει πως η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί και για άλλες επιθέσεις και συνεπώς να προστατευθεί». «Εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι και η επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε ένα φοβερό μακελειό, αν επιβάτες δεν είχαν επιδείξει θάρρος, κυρίως αμερικανοί στρατιώτες».
«Η ασφάλειά μας διακυβεύεται αρχικά εντός των συνόρων μας, γεγονός που μας οδηγεί στην απόφαση για την επιχείρηση Sentinelle, την ανάπτυξη γάλλων στρατιωτών ως ενίσχυση της Αστυνομίας σε όλη τη γαλλική επικράτεια, αλλά και εκτός των συνόρων μας», πρόσθεσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους γάλλους πρεσβευτές που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Φρικτή αλλά αστεία» – Μια αποκάλυψη της Λάιζα Μινέλι για τη μητέρα της, Τζούντι Γκάρλαντ
- Στο αρχείο η δικογραφία για το πόθεν έσχες Γιάννη Παναγόπουλου
- Φονικές πλημμύρες στο Ομάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε 24 ώρες
- Νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου μετά το τελεσίγραφο Τραμπ σε Ιράν
- Η τρομερή αντίδραση του Πιτίνο στο buzzer beater νίκης της ομάδας του (vid)
- Ο Κιρ Στάρμερ καταδικάζει τη «βαθιά σοκαριστική αντισημιτική επίθεση» στο Λονδίνο
- «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» – Ο Τσιτσιπάς νευρίασε με τον διαιτητή στην ήττα στο Miami Open (vid)
- Μπορεί το βούρτσισμα των δοντιών να σώσει από τον καρκίνο του μαστού;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442