Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αδιάφορο για τον Αδωνι να τον παρακολουθεί το Κράτος με το Predator, αλλά όχι και να τον βιντεοσκοπούν στη Βουλή όταν τρώει κρακεράκια. Ε, ναι αυτό σηκώνει καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων!

Ισπανία: «Ποινή» 800 ευρώ για φωτογραφία με παράνομα σταθμευμένο περιπολικό

Ισπανία: «Ποινή» 800 ευρώ για φωτογραφία με παράνομα σταθμευμένο περιπολικό

Πρόστιμο ύψους 800 ευρώ επιβλήθηκε βάσει νέου αμφιλεγόμενου νόμου σε Ισπανίδα επειδή ανάρτησε στο Διαδίκτυο τη φωτογραφία ενός περιπολικού που ήταν παράνομα σταθμευμένο σε θέση που προορίζεται για αναπήρους.

Πρόστιμο ύψους 800 ευρώ επιβλήθηκε βάσει νέου αμφιλεγόμενου νόμου σε Ισπανίδα επειδή ανάρτησε στο Διαδίκτυο τη φωτογραφία ενός περιπολικού που ήταν παράνομα σταθμευμένο σε θέση που προορίζεται για αναπήρους.

Η γυναίκα από την κωμόπολη Πετρέλ, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Αλικάντε, ανάρτησε τη φωτογραφία του περιπολικού της δημοτικής αστυνομίας στο Facebook, σχολιάζοντας ότι οι αστυνομικοί σταθμεύουν όπου τους αρέσει, χωρίς να τους επιβάλλονται ποινές για αυτό.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο Petreraldia.com, η φωτογραφία διαγράφηκε την επόμενη ημέρα όμως αρκούσε η αρχική ανάρτηση για να θεωρηθεί ότι η γυναίκα διέπραξε «σοβαρή παράβαση» με βάση το άρθρο 36.23 του νέου νόμου για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Ο αξιωματούχος της δημοτικής αστυνομίας Φερμίν Μπονέτ εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το περιπολικό βρισκόταν εκεί επειδή οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα είχαν επέμβει κατεπειγόντως σε ένα δημοτικό πάρκο όπου απαγορεύεται το μπάνιο επειδή κάποιοι νεαροί «κατέστρεφαν μια δεξαμενή».

Οι αστυνομικοί «ήταν αυτοί που προχώρησαν στην καταγγελία επειδή θεώρησαν ότι [με τη φωτογραφία] πλήττεται το κύρος της αστυνομίας» πρόσθεσε. «Όχι επειδή φαινόταν στη φωτογραφία ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, όχι εξαιτίας της φρασεολογίας που χρησιμοποίησε η κυρία αλλά επειδή στην ουσία άφηνε να εννοηθεί ότι οι αστυνομικοί στάθμευαν εκεί χωρίς λόγο ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να επέμβουν γρήγορα» είπε.

Ο νέος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου και έχει χαρακτηριστεί «νόμος-φίμωτρο» έχει καταγγελθεί από τη Διεθνή Αμνηστία, αλλά και από πολλές ενώσεις δικηγόρων και δημοσιογράφων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026
Απόρρητο