«Ναι» από τη Φινλανδία στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας
Υπέρ της συμμετοχής της Φινλανδίας στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας ψήφισε την Πέμπτη η Μεγάλη Επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας. «Διανύσαμε πολύ δρόμο στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το μέλλον του ευρώ κινδύνευσε, αλλά τώρα έχουμε μία λύση και θα την ακολουθήσουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, επιμένοντας ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ.
Υπέρ της συμμετοχής της Φινλανδίας στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας ψήφισε την Πέμπτη η Μεγάλη Επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας.
«Διανύσαμε πολύ δρόμο στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το μέλλον του ευρώ κινδύνευσε, αλλά τώρα έχουμε μία λύση και με αυτήν θα ζήσουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.
Ο ίδιος τόνισε πως για τη φινλανδική κυβέρνηση είναι σημαντικό να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η έγκριση της συμφωνίας θεωρείτο σχεδόν δεδομένη, μολονότι η Φινλανδία είναι από τις χώρες που τηρούν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, που διαφωνούσε κατηγορηματικά να δίνονται τα χρήματα των φινλανδών φορολογουμένων σε προγράμματα βοήθειας προς τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, έχει χαλαρώσει τη στάση του για το θέμα αυτό, αφότου προσχώρησε στον κυβερνητικό συνασπισμό τον περασμένο Μάιο.
Ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι εξήγησε το περασμένο Σάββατο στο Bloomberg ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κυβερνητικός συνασπισμός της Φινλανδίας κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης
- Θέατρο Αθηνών: Δύο αιώνες ζωής και 70 χρόνια θεατρικής δράσης αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Taste Atlas Awards: Γεύση κορυφής για την Ελλάδα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Η φέτα, το ελαιόλαδο και τα δυνατά όπλα
- Νετανιάχου: Θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
- Η μητσοτακική πτέρυγα επιτίθεται ευθέως στον Καραμανλή και οδηγεί τη ΝΔ σε εσωκομματική κρίση
- Ζάκυνθος: «Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου» – Συγκλονίζουν οι γονείς του μικρού Λίο που κατασπάραξε το pitbull
- Η γη της ελιάς: Δύσκολες αποφάσεις και έντονες συγκρούσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442