«Ήττα της ανθρωπότητας» κατά το Βατικανό η ιρλανδική ψήφος για τον γκέι γάμο
Σε υψηλούς τόνους έρχεται η μέχρι στιγμής ισχυρότερη καταδίκη από την Καθολική Εκκλησία της ετυμηγορίας της ιρλανδικής κάλπης για τον γκέι γάμο: Το Βατικανό υποστήριξε ότι το «ναι» στην εξίσωση ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών «δεν συνιστά μόνο ήττα των χριστιανικών αξιών αλλά ήττα για την ανθρωπότητα». Το ιρλανδικό δημοψήφισμα έχει ποιοτικά διαφορετική σημασία επειδή ήταν η πρώτη κύρωση του γκέι γάμου με άμεση λαϊκή ψήφο, και μάλιστα σε μία βαθιά καθολική χώρα.
Σε υψηλούς τόνους έρχεται η μέχρι στιγμής ισχυρότερη καταδίκη από την Καθολική Εκκλησία της ετυμηγορίας της ιρλανδικής κάλπης για τον γκέι γάμο: Το Βατικανό υποστήριξε ότι το «ναι» στην εξίσωση ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών «δεν συνιστά μόνο ήττα των χριστιανικών αξιών αλλά ήττα για την ανθρωπότητα».
Το ιρλανδικό δημοψήφισμα έχει ποιοτικά διαφορετική σημασία επειδή ήταν η πρώτη κύρωση του γκέι γάμου με άμεση λαϊκή ψήφο, και μάλιστα σε μία βαθιά καθολική χώρα.
Η Καθολική Εκκλησία στην Ιρλανδία ήταν ο ισχυρότερος υπέρμαχος του «όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο τελικά δεν επικράτησε.
Το κύρος της στη χώρα είχε πληγεί με φόντο τα σκάνδαλα παιδεραστίας των προηγούμενων χρόνων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ιταλική πρωτεύουσα, ο επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν δήλωσε προσωπικά «πολύ λυπημένος για αυτό το αποτέλεσμα».
«Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για ήττα των χριστιανικών αξιών, αλλά για ήττα της ανθρωπότητας» είπε χαρακτηριστικά.
Το ιρλανδικό δημοψήφισμα συνέχισε, αναφερόμενος στα σχόλια του αρχιεπισκόπου Δουβλίνου, «δείχνει όντως πως η Εκκλησία πρέπει να «ελέγξει πού βρίσκεται», αλλά με την έννοια της ενίσχυσης της δέσμευσής της στο μήνυμα του Ευαγγελίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442