Αυτό είναι (;) το αληθινό πρόσωπο του Σαίξπηρ
Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι γνωστό παγκοσμίως. Όχι, όμως, και το πρόσωπό του. Ιστορικός ισχυρίζεται τώρα ότι ανακάλυψε το πρώτο αυθεντικό πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ - και, μάλιστα, το μοναδικό για το οποίο ο άγγλος συγγραφέας πόζαρε όσο ζούσε.
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι ένας από τους πιο γνωστούς ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς στον κόσμο. Το έργο του, όχι το πρόσωπό του.
Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ήξερε με σιγουριά πώς μοιάζει ο δημιουργός του «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» (το πορτραίτο του στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου αμφισβητείται ότι απεικονίζει πράγματι τον ίδιο), ενώ ορισμένοι αμφισβητούν ακόμη και ότι υπήρξε!
Τώρα, όμως, ένας ιστορικός ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το πρώτο αυθεντικό πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ – και, μάλιστα, το μοναδικό για το οποίο ο άγγλος συγγραφέας πόζαρε όσο ζούσε.
Στο πορτραίτο ο Σαίξπηρ φαίνεται να κρατά ένα φύλλο καλαμποκιού και μία πεταλούδα, σύμβολα των έργων του «Αφροδίτη και Αδωνις» και «Τίτος Ανδρόνικος».
Το πορτραίτο, το οποίο απεικονίζει τον Σαίξπηρ να ποζάρει «ως κινηματογραφικός αστέρας», εντόπισε ο βοτανολόγος και ιστορικός Μαρκ Γκρίφιθς στην πρώτη έκδοση του βιβλίου βοτανολογίας «The Herball».
Γραμμένο από τον βοτανολόγο Τζον Τζέραρντ, το έργο εκτείνεται σε 1.484 σελίδες και αποτελεί την ογκωδέστερη επιστημονική μελέτη για τα φυτά που δημοσιεύθηκε ποτέ στην αγγλική γλώσσα.
Πιστεύεται ότι έχουν διασωθεί μόνο 15 αντίτυπα του βιβλίου.
Ολα τα πορτραίτα που απεικονίζουν τον άγγλο συγγραφέα – αυθεντικά ή μη – φιλοτεχνήθηκαν μετά τον θάνατο του. Ωστόσο, το επίμαχο πορτρέτο δημιουργήθηκε όσο εκείνος ζούσε. Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ πέθανε στις 3 Μαΐου 1616, ενώ το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1598.
«Πρόκειται για το μόνο γνωστό και αυθεντικό πορτραίτο του μεγαλύτερου συγγραφέα στον κόσμο που φιλοτεχνήθηκε στη διάρκεια της ζωής του» δήλωσε ο Μαρκ Χέτζις, εκδότης του περιοδικού Country Life, το οποίο αποκάλυψε την ύπαρξη του πορτραίτου.
«Είναι μια εξαιρετική ανακάλυψη. Μέχρι σήμερα κανείς δεν ήξερε πώς έμοιαζε ο Σαίξπηρ στη διάρκεια της ζωής του», πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)














































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442