
Υψηλά κέρδη στο ΧΑ, μετά τον «ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης
Σημαντικά κέρδη ανω του 4% σημειώνει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το αρνητικό άνοιγμα. Το θετικό γύρισμα στην αγορά καταγράφηκε μετά την είδηση για αλλαγή του μοντέλου διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές και τον ανασχηματισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικές μετοχές. Θετικές εξελίξεις και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 790 μονάδων.
Σημαντικά κέρδη ανω του 4% σημειώνει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το αρνητικό άνοιγμα. Το θετικό γύρισμα στην αγορά καταγράφηκε μετά την είδηση για αλλαγή του μοντέλου διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές και τον ανασχηματισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 790 μονάδων. Θετικές εξελίξεις σημειώνονται και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 775,07 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,77%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 59,405 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,90%.
Από το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+7,81%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+7,53%), της Alpha Bank (+7,06%), της MIG (+5,93%) και της Εθνικής (+6,31%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές της Jumbo (-3,68%), της Τιτάν (-2,27%), της Folli Follie (-1,17%) και της ΜΕΤΚΑ (-0,61%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+6,20%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+3,65%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,35%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-2,80%), των Χημικών (-1,98%) και του Εμπορίου (-1,20%).
Ανοδικά κινούνται 64 μετοχές, 36 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.
Θετικές τάσεις επικρατούσαν στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη Δευτέρα. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 άνοιξε με άνοδο 0,44% και κέρδη 30,97 μονάδων στις 7.100,68 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,6% στις 11.881,25 μονάδες. Σταθεροποιητική εικόνα παρουσίαζε το Παρίσι, με τον δείκτη CAC 40 να ξεκινά με μικρή πτώση (-0,05%).
Με πτώση 0,18% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον βασικό δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 36,72 μονάδες και να διαμορφώνεται στις 19.983,32 μονάδες. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,01% για να κλείσει στις 1.619,07 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά. Σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03% και διαμορφώνεται στα 1,0859 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 129,397 γεν, στο 0,7166 με τη στερλίνα και στο 1,0376 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,24% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 119,165 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5153 με τη στερλίνα και στο 0,9555 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Έσπασε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Ήταν «τύφλα» στο μεθύσι και έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442