Λαμπρό το μέλλον των μπαταριών από αλουμίνιο, λένε ερευνητές του Στάνφορντ
Πολλά υποσχόμενη χαρακτηρίζουν την μπαταρία από αλουμίνιο και γραφίτη δύο τελειόφοιτοι στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Χημείας, Hongjie Dai. Προς το παρόν, η μπαταρία τους επαρκεί για να ανάψει ένα LED, όμως το χαμηλό κόστος κατασκευής, η διάρκεια ζωής, η ταχύτητα επαναφόρτισής της σε λιγότερο από ένα λεπτό, η ευκαμψία και η ασφάλεια των μπαταριών από ιόντα αλουμινίου αποτελούν επαρκείς λόγους για να συνεχιστεί η σχετική έρευνα ώστε να τροφοδοτούν smartphone και tablet.
Πολλά υποσχόμενη χαρακτηρίζουν την μπαταρία από αλουμίνιο και γραφίτη δύο τελειόφοιτοι στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Χημείας, Hongjie Dai.
Προς το παρόν, η μπαταρία τους επαρκεί για να ανάψει ένα LED (2V), όμως το χαμηλό κόστος κατασκευής, η διάρκεια ζωής, η ταχύτητα επαναφόρτισής της σε λιγότερο από ένα λεπτό, η ευκαμψία και η ασφάλεια των μπαταριών από ιόντα αλουμινίου αποτελούν επαρκείς λόγους για να συνεχιστεί η σχετική έρευνα ώστε να τροφοδοτούν smartphone και tablet.
Στο βίντεο που δημοσιεύεται, o Ming Gong δείχνει δύο τέτοιες μπαταρίες να τροφοδοτούν με τάση 5V ένα smartphone και να το φορτίζουν σε ένα λεπτό. Έτσι, με τις εύκαμπτες μπαταρίες θα μπορούσαν να κατασκευαστούν εύκαμπτα κινητά τηλέφωνα, αφού ήδη υπάρχουν εύκαμπτες οθόνες.
Σήμερα, οι φορητές συσκευές χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπαταρίες εύφλεκτες. Οι μπαταρίες αλουμινίου δεν παίρνουν φωτιά, ακόμα κι αν τους κάνεις μια τρύπα, σημειώνουν. Επιπλέον, οι μπαταρίες ιόντων αλουμινίου μπορούν να επαναφορτιστούν χιλιάδες φορές -7.500 φορές έναντι 1000 κύκλων στις μπαταρίες Li-Ion. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν τις μπαταρίες αλουμινίου κατάλληλες ακόμα και για την αποθήκευση ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα, αναφέρουν οι ερευνητές και υποστηρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι απέχουμε πολύ ακόμα από την αξιοποίησή τους από τους κατασκευαστές smartphone και tablet, το μέλλον τους διαφαίνεται λαμπρό.
In.gr Τεχνολογία
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442