
Κόντρα Μπαλτά – Κουράκη για το εξεταστικό σύστημα
Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη αναφορικά με το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη αναφορικά με το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Μπαλτάς επιθυμεί την καθιέρωση ενός αυστηρού συστήματος με απαιτητική ύλη, ενώ ο Τ.Κουράκης φέρεται να ζητεί ένα εξεταστικό σύστημα με λιγότερη ύλη.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας οι διαφωνίες έμοιαζαν σχεδόν αγεφύρωτες, ενώ μάρτυρες της αντιπαράθεσης του υπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό ανέφεραν ότι ο κ. Κουράκης απείλησε με παραίτηση.
Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, πιθανολογείται ότι οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, όπως και οι διατάξεις για την Τράπεζα Θεμάτων και το 9,5 που θα απαιτείται πλέον για την προαγωγή από την μια τάξη στην άλλη, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα και όχι στο πολυνομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας.
Δεύτερη αιτία έντασης μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του αναπληρωτή υπουργού αποτελεί και το θέμα τοποθέτησης των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, για τους οποίους ο μεν κ. Μπαλτάς φέρεται να ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος όπως έχει, ο δε κ. Κουράκης να τάσσεται υπέρ των κομματικών τοποθετήσεων κρίνοντας ότι πρόκειται για θέσεις με πολιτικό πρόσημο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η τέχνη μέσα στη δίνη του πολέμου: Μνήμη, μαρτυρία και σύμβολα επιβίωσης
- Άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη: Γιατί δεν ακολουθούμε τις συμβουλές που δίνουμε;
- Λύσεις out of the box για την ενεργειακή κρίση: Εβδομάδα 4 ημερών,τηλεργασία, κατάργηση της γραβάτας
- Εμπλοκή με τις 600 «έξυπνες» κάμερες στα λεωφορεία
- Γιατί σπεύδουν στο «Gerald R. Ford» οκτώ αμερικανοί ντετέκτιβ
- Φυλακές Κορυδαλλού: Το συμβόλαιο θανάτου και οι σκιές
- Η Σόντα Ράιμς για την απουσία του Έρικ Ντέιν στο In Memoriam των Όσκαρ
- Τριπλάσια πλέον στην Ελλάδα τα 3 μικρόβια που κανένα αντιβιοτικό δεν σταματά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442