Η Γερμανία στέλνει την επιλαχούσα στην Eurovision, επειδή ο νικητής… δεν θέλει
Οι Γερμανοί έκαναν κανονικά τη διαδικασία για την επιλογή του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision και η τηλεοπτική κρησάρα κατέληξε στον τραγουδιστή ροκ μπλουζ Αντρέας Κούμερτ. Μέχρι εκεί, όλα καλά: Μόνο που η διαδικασία έγινε κανονικό ριάλιτι όταν τον ρώτησαν πώς αισθάνεται, και εν ολίγοις είπε ότι... άλλαξε γνώμη.
Οι Γερμανοί έκαναν κανονικά τη διαδικασία για την επιλογή του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision και η τηλεοπτική κρησάρα κατέληξε στον τραγουδιστή ροκ μπλουζ Αντρέας Κούμερτ.
Μέχρι εκεί, όλα καλά: Μόνο που η διαδικασία έγινε κανονικό ριάλιτι όταν τον ρώτησαν πώς αισθάνεται, και εν ολίγοις είπε ότι… άλλαξε γνώμη, δεν θέλει να πάει στο διαγωνισμό και έδωσε τη θέση του σε άλλη τραγουδίστρια (η οποία χρειάστηκε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβει τι συνέβη).
Ο 28χρονος Κούμερτ είχε γίνει γνωστός στη Γερμανία όταν νίκησε σε τηλεπαιχνίδι ανάδειξης ταλέντων. Ήταν μεταξύ των τελικών υποψηφίων για την φετινή Eurovision στη Βιέννη, με το τραγούδι Home is in my Hands, και η τελική επιλογή θα γινόταν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση το βράδυ της Πέμπτης στο Αννόβερο.
Ο Κούμερτ νίκησε. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η παρουσιάστρια μάζεψε όλους τους υποψηφίους στην σκηνή, ξεχώρισε τον νικητή και του έδωσε το μικρόφωνο. Τον ρώτησε πώς αισθάνεται που θα πάει στη Βιέννη.
Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο: «Είμαι συγκινημένος για την υποστήριξή σας, που άρεσε το τραγούδι μου» ξεκίνησε να λέει. Δεν μακρηγόρησε: «Αυτήν την στιγμή, δεν βρίσκομαι σε κατάσταση να αποδεχτώ την επιλογή, και για αυτό δίνω τον τίτλο μου στην Αν Ζοφί» είπε, αφήνοντας την παρουσιάστρια, τους υποψηφίους και το κοινό εμβρόντητους.
Η Αν Ζοφί -την οποία επέλεξε χαρακτηρίζοντάς την τραγουδίστρια «με ιδανικότερα προσόντα»- μπερδεύτηκε με τις διευκρινίσεις που έδωσε στο ενδιαμέσο η παρουσιάστρια και χρειάστηκε στο τέλος να το ξεκαθαρίσει: «Δηλαδή, δεν κατάλαβα, θα πάω στη Βιέννη;» ρώτησε. «Ναι, θα πας στη Βιέννη» της εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στη Σύνοδο Ηγετών του CEMR στη Μάλτα – Στο ευρωπαϊκό τραπέζι το δημογραφικό ζήτημα
- Η ρουμάνικη εφορία στο κυνήγι των influencers
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)






































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442