Τι καταγγέλλει γιατρός για το ρατσιστικό περιστατικό με ασθενή
Τη δραματική εμπειρία που έζησε με την ρατσιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε από ασθενή στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης περιγράφει η 29χρονη γιατρός, Σολές Γκότγουιν. «Είπε ότι αυτό που μου χρειάζεται είναι Χίτλερ και σαπούνι. Εκείνη τη στιγμή φώναξα την αστυνομία» καταγγέλλει η νιγηριανής καταγωγής γιατρός.
Τη δραματική εμπειρία που έζησε με την ρατσιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε από ασθενή στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης περιγράφει η 29χρονη γιατρός, Σολές Γκότγουιν.
Μιλώντας στο Mega, η γιατρός με καταγωγή από τη Νιγηρία είπε: «Ο κύριος ουσιαστικά εξέφρασε την επιθυμία του να γίνω σαπούνι και τελοσπάντων να έχω επαφή με τον Χίτλερ. Γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε αυτό που σου χρειάζεται είναι Χίτλερ και σαπούνι ουσιαστικά» σημείωσε.
Η 29χρονος γιατρός είχε εφημερία στα επείγοντα όταν τις πρώτες πρωινές ώρες ο συγκεκριμένος ασθενής παραπονέθηκε ότι είχε δύσπνοια και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
«Πήγα να τον βοηθήσω, του είπα να περάσει μέσα γρήγορα. Εκείνη τη στιγμή είχαμε μια άλλη ασθενή μέσα, της είπαμε να βγει, εφόσον το άλλο περιστατικό ήταν πιο επείγον, μπήκε γρήγορα μέσα, όταν μπήκε όμως αργοπορούσε. Δεν περπατούσε γρήγορα και είπε και εγώ και η νοσηλεύτρια περπατήστε γρήγορα ξαπλώστε ώστε να σας βρούμε φλέβα. Αν καθυστερούσαμε θα μπορούσε να μας μείνει» περιγράφει η γιατρός.
Ο ασθενής ενοχλήθηκε με τη βιασύνη των γιατρών και άρχισε να φωνάζει. «Του είπαμε ότι δεν γίνεται να μην βιαζόμαστε, «μπορεί να πάθεις κάτι». Ήρθε και η σύζυγός του μέσα, παραπονέθηκε και εκείνη ότι βιαζόμαστε υπερβολικά και εφόσον είχε ξαπλώσει, καταφέραμε να τον ξαπλώσουμε και να του χορηγούμε το φάρμακο. Εκείνη τη στιγμή που έπεφτε δηλαδή το φάρμακο, γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε αυτό το πράγμα. Εκείνη τη στιγμή φώναξα την αστυνομία».
Όπως τονίζει η γιατρός αρχικά ο ασθενής ισχυριζόταν ότι δεν το είπε, στη συνέχεια ότι δεν το είπε για εκείνη και μετά το παραδέχτηκε και θέλησε να ζητήσει συγνώμη. «Εγώ επέλεξα να μην τον πλησιάσω τον άνθρωπο αυτό διότι θεωρώ ότι είναι και επικίνδυνος» είπε.
Σε βάρος του 57χρονου συνταξιούχου ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης. Με την κατηγορία αυτή παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, από το οποίο πήρε αναβολή για να δικαστεί το μεσημέρι της Πέμπτης.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας