Washington Post: Η Ιταλία είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης
«H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης» αναφέρει η Washington Post, με ανάλυση η οποία σχολιάσθηκε με έμφαση από ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, «από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο, μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας».
«H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης» αναφέρει σε άρθρο της την Τετάρτη η Washington Post, με ανάλυση η οποία σχολιάσθηκε με ιδιαίτερη έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, «από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο, μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας».
«Τα προβλήματα αφορούν την προσφορά και τη ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις μια καινούρια επιχείρηση, πολύ δύσκολο να την ενισχύσεις αλλά και να απολύσεις προσωπικό. Κάτι που κάνει την οικονομία δυσλειτουργική σε ευνοϊκές περιόδους και καταδικασμένη σε εξαφάνιση όταν υπάρχει κρίση» αναφέρει, επίσης, η Washington Post.
Στην συνέχεια η εφημερίδα προχωρεί στην εξής ανάλυση: «Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν πολλά χρέη και εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, αλλά, αν μη τι άλλο, άρχισαν να ανακάμπτουν και είναι οικονομίες μικρών διαστάσεων, κάτι που επιτρέπει στην Ευρώπη να αναβάλει τη λύση του προβλήματος.»
» Η Ιταλία, όμως, δεν παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης και το χρέος της είναι υπερβολικά υψηλό για να μπορέσει να αγνοηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι η χώρα αυτή πρέπει να αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο και όχι μόνον κατά 0,25% τον χρόνο».
Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί κυβερνητικοί ιθύνοντες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, τονίζουν, ως πάγια θέση, ότι το δημόσιο χρέος είναι απόλυτα διαχειρίσιμο και ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
- Επιμένουν για Λάτσιο και Ιωαννίδη οι Ιταλοί: «Τον παρακολουθεί ενόψει καλοκαιριού…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442