Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι προτάσεις του in.gr για το Σαββατοκύριακο

Οι προτάσεις του in.gr για το Σαββατοκύριακο

Την κρεατοκατάνυξη της Τσικνοπέμπτης ακολουθεί ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο σε πινελιές του κόκκινου της αγάπης και με διάθεση… καρναβαλική! Το Σαββατοκύριακο αυτό αναμένεται να με στείλει κυριολεκτικά στα ουράνια! Την Παρασκευή, λοιπόν, ραντεβού στον… αέρα για φαγητό και συγκεκριμένα στο Dinner in the Sky που θα μας απογειώσει 50 μέτρα πάνω από τη γη με πιάτο […]

Την κρεατοκατάνυξη της Τσικνοπέμπτης ακολουθεί ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο σε πινελιές του κόκκινου της αγάπης και με διάθεση… καρναβαλική!

Το Σαββατοκύριακο αυτό αναμένεται να με στείλει κυριολεκτικά στα ουράνια! Την Παρασκευή, λοιπόν, ραντεβού στον… αέρα για φαγητό και συγκεκριμένα στο Dinner in the Sky που θα μας απογειώσει 50 μέτρα πάνω από τη γη με πιάτο την Αθήνα. Την πρώτη επίσημη πτήση του για το κοινό το Dinner in the Sky την πραγματοποιεί από την Τεχνόπολις στις 14/2. Του αγίου Βαλεντίνου ανήμερα επιλέγουμε τα «Πριόνια 2015» το ανατρεπτικό anti-Valentine’s πάρτι του Bios, ενώ την Κυριακή περνάμε μια βόλτα από το παζάρι δίσκων του metamatic:taf στο Μοναστηράκι.
Τζωρτζίνα Ντούτση


Ε, λοιπόν φέτος σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω. Θα τον γιορτάσω τον έρωτα αλλά με το δικό μου τρόπο. Θα στήσω ένα τραπέζι για δύο, χωρίς κεριά, με φαντασία, χρώμα και αγάπη. Και με γλύκα, πολλή γλύκα. Θα μαγειρέψω, θα ντυθώ, θα δημιουργήσω και θα την πάρω εγώ την ανθοδέσμη! Αυτά για το Σάββατο. Την Κυριακή τώρα… σκέφτομαι να επισκεφθώ την έκθεση κοσμήματος «Χάντρες του Χρόνου» της Σοχάν Μαρίας Σπινθουράκη που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15/3. Τα κοσμήματα είναι ιδιαίτερα (βλέπετε και τη φωτογραφία παραπάνω) μια και η δημιουργός, τα φιλοτεχνεί με συλλεκτικές αφρικανικές χάντρες ανταλλαγής (African trade beads), φτιαγμένες κυρίως στη Βενετία και τη Βοημία, από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα, τις οποίες μαζεύει σε μακρινά ταξίδια. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
Tζένη Παπαγεωργίου


Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ημέρα των ερωτευμένων (χα, χα) σημείωσα στην ατζέντα μου να πάω στην πρεμιέρα της σκανδαλιστικής οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Θέλω να δω τον Πάπα!» στη Λυρική. Το έργο εστιάζει στην επιθυμία της νιόπαντρης Άννας να δει οπωσδήποτε τον Πάπα -που έθεσε ως απαράβατο όρο- κατά το γαμήλιο ταξίδι της στην Ιταλία. Αλλά δυστυχώς η επιθυμία της δεν πραγματοποιείται και το ταξίδι των δύο νεόνυμφων διακόπτεται. Το ζευγάρι επιστρέφει πίσω στην πατρίδα πολύ εσπευσμένα και από εκεί και πέρα αρχίζει μια σειρά από κωμικές καταστάσεις με πρωταγωνιστές την πεθερά της και τον γαμπρό, οι οποίοι οδηγούν τις καταστάσεις στα άκρα… Τελικά «Η μόνη αληθινή ευτυχία του ανθρώπου είναι ο γάμος;» αναρωτιέται ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Παπαβασιλείου, όπου με αυτή τη φράση «κλειδί» τίθεται αμέσως σε κίνηση ο μηχανισμός της οπερέτας: η αποδόμηση ενός «πιστεύω» και η αναίρεση μιας ψευδαίσθησης.
Mαρία Παπουτσή


Ένα Σαββατοκύριακο που τα έχει όλα! Άγιος Βαλεντίνος, αποκριάτικα πάρτι και φυσικά νέες ταινίες. Σάββατο πρωί, η ημέρα θα ξεκινήσει στη ρομαντική και παραμυθένια «Κιμωλία» στην Πλάκα. Ρετρό χώρος, σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό, ιδανικός για καφέ και γευστικά κέικ και η καλύτερη αφορμή για μια βόλτα στην γραφική μας συνοικία. Το σαββατόβραδο σκέφτομαι να κάνω ένα ταξίδι στο παρελθόν, με παρέα τον Κώστα Μπίγαλη, την Πωλίνα και τον Κώστα Χαριτωδιπλωμένο, στο Κύτταρο! Κυριακή μεσημεράκι θα επιλέξω το New York Sandwitches στους Αμπελόκηπους για πλούσιο brunch με pancakes, bagels και αυγά, ενώ το βράδυ, τι άλλο, το κλασικό σινεμά. Η ταινία «Ένα κορίτσι γυρίζει σπίτι μόνο του τη νύχτα» μου έχει τραβήξει την προσοχή, ενώ σκέφτομαι να αφήσω τον κύριο Γκρέι για την επόμενη εβδομάδα. Στα υπόψη και ο «Λεβιάθαν». Καλό Σαββατοκύριακο, με καλή διάθεση και πολύ αγάπη!
Μαρία Πετροπούλου


Το Σαββατοκύριακο προτείνω να επισκεφτείτε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για να απολαύσετε την αρχαιολογική έκθεση «Επέκεινα», όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά έργα της παγκόσμιας κληρονομιάς μας. Η έκθεση θα λειτουργήσει στις 14/2, 10 π.μ.-8 μ.μ. και στις 15/2, 11 π.μ.-8 μ.μ.
Μαντώ Σιώμου


Με τη μυρωδιά της τσίκνας να αιωρείται και τα κοψίδια να γυρνοβολούν μέσα στο στομάχι , θα δω την Παρασκευή τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για μια αξιόλογη ταινία, όπως και οι ξένοι κριτικοί αναφέρουν, αλλά έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόση αισθησιακή είναι. Μετά από ενέσεις ερωτισμού, το Σάββατο θα ανέβει το κέφι στο KooKoo (Ιάκχου 17, Γκάζι) με το πάρτι «Heaven vs Hell», ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Λέω να ντυθώ έρωτας και όχι πόλεμος. Φτάνοντας στην Κυριακή, επιλέγω την ιδιοσυγκρασιακή φάρσα, «Κρέμα & Μαρέγκα», του ευφυούς σκηνοθέτη Κριστόφ Μαρτάλερ που ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Eλισάβετ Σταμοπούλου

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024