WSJ: Απορρίφθηκε ελληνικό αίτημα για επιπλέον 4,5 δισ. έντοκα γραμμάτια
Ελληνικό αίτημα για άντληση 4,5 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο «Η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστό εντός εβδομάδων».
Ελληνικό αίτημα για άντληση 4,5 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο «Η Ελλάδα μπορεί να μείνει από ρευστό εντός εβδομάδων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης ανώτατων αξιωματούχων των υπουργείων οικονομικών, την Πέμπτη, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα αύξησης του πλαφόν έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους κατά 4,5 δισ. ευρώ.
To αίτημα απορρίφθηκε άμεσα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το ποσό αυτό θα μπορούσε να συνδράμει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους επόμενους 4-6 μήνες, διάστημα που κρίνει ως απαραίτητο για τη διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου στήριξης, σύμφωνα με δυο εκ των αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
- Τα «παιδικά» που μας μεγάλωσαν ήταν του Ρότζερ Άλερς: Πέθανε ο συν-σκηνοθέτης του «Βασιλιά των Λιονταριών»
- ΑΕΚ: Καρέ τερμάτων μετά από 25χρόνια – Ο Γιόβιτς έγραψε ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό (pics, vids)
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές
- Libertadores και Μέσι στο ίδιο όνειρο της Ίντερ Μαϊάμι για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442