Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, εννέα τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, εννέα τραυματίες

Νεαρός Παλαιστίνιος ανέβηκε ως επιβάτης σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβαίνοντες τραυματίζοντας εννέα ανθρώπους -ορισμένους εκ τους οποίους σοβαρά- πριν προσπαθήσει να διαφύγει. Ο δράστης καταδιώχθηκε, τον πυροβόλησε η αστυνομία και συνελήφθη. Κατά την αστυνομία, ο δράστης είναι Παλαιστίνιος ενώ η Χαμάς επικρότησε την επίθεση μιλώντας για «γενναία και ηρωική πράξη».

Νεαρός Παλαιστίνιος ανέβηκε ως επιβάτης σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβαίνοντες, πριν προσπαθήσει να διαφύγει.

Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση και ανέφερε πως ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος. Η Χαμάς επικρότησε την επίθεση μιλώντας για «γενναία και ηρωική πράξη».

Ο δράστης είχε μπει ως επιβάτης το πρωί της Τετάρτης σε αστικό λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τραυματίες ανέρχονται σε εννέα και τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά αναφορές ισραηλινών ΜΜΕ, πρώτο θύμα ήταν ο οδηγός.

Ο δράστης κατάφερε να βγει από το λεωφορείο, καταδιώχθηκε, τον πυροβόλησε η αστυνομία -στο πόδι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές- και τον συνέλαβε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφλεντ μίλησε για τρομοκρατική πράξη. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομία, για νεαρό Παλαιστίνιο από τη Δυτική Όχθη που είχε μπει παράνομα στις ισραηλινές περιοχές.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έχει όλα τα σημάδια των επιθέσεων μικρής κλίμακας από μεμονωμένους δράστες, οι οποίες είχαν πληθύνει στο Ισραήλ προς το τέλος του περασμένου χρόνου.

Η Χαμάς πάντως χαιρέτισε την επίθεση με τον εκπρόσωπό της Σαμί Αμπού Ζούχρι να την χαρακτηρίζει «φυσική αντίδραση στην ισραηλινή τρομοκρατία απέναντι στον παλαιστινιακό λαό».

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς Μούσα Αμπού Μαρζούκ επικρότησε επίσης την επίθεση λέγοντας ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την κατοχή και από το να κλέβεις γη, ελευθερία και αξιοπρέπεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο