Ο ουκρανικός στρατός παγώνει τις επιχειρήσεις για την «ημέρα της σιγής»
Το Κίεβο ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ για την «ημέρα της σιγής» των όπλων, προειδοποιώντας όμως πως θα αντιδράσει εάν επιτεθούν οι φιλορώσοι. Την ίδια ώρα, η Μόσχα προαναγγέλλει νέα συνάντηση στο Μινσκ με στόχο συμφωνία για οριστική παύση πυρός.
Το Κίεβο ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ για την «ημέρα της σιγής» των όπλων, προειδοποιώντας όμως πως θα αντιδράσει εάν επιτεθούν οι φιλορώσοι.
Την ίδια ώρα, η Μόσχα προαναγγέλλει νέα συνάντηση στο Μινσκ με στόχο συμφωνία για οριστική παύση πυρός. Το Κίεβο από την πλευρά του αναφέρει πως οι συνομιλίες στο Μινσκ δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν την Παρασκευή.
Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις για εκεχειρία και κατάπαυση πυρός έχουν αποδειχθεί κενό γράμμα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας «εκεχειρίας» που είχε συμφωνηθεί στο Μινσκ, οι νεκροί σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ είχαν φτάσει τις εκατοντάδες.
Την προηγούμενη εβδομάδα, Κίεβο και φιλορώσοι είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρούσαν σε κατάπαυση του πυρός στις 9 Δεκεμβρίου.
Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που επικαλείται την Τρίτη το Reuters ανέφερε ότι οι ένπλες δυνάμεις «αναστέλλουν όλες οι επιχειρήσεις μάχης και είναι έτοιμες για την «Ημέρα της Σιγής», αλλά εάν επιτεθούν οι αυτονομιστές θα βάλλουμε σε αντίποινα».
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου από τη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται, ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, η εκεχειρία φαίνεται να τηρείται από νωρίς το πρωί της Τρίτης.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι οι συγκρούσεις στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονέτσκ, σταμάτησαν τα ξημερώματα έπειτα από μία νύχτα ανταλλαγής πυρών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας