Πέθανε ο Ραλφ Μπάερ, «πατέρας» της πρώτης οικιακής κονσόλας παιχνιδιών
O Ράλφ Μπάερ, ο άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία ως εκείνος που έφτιαξε την πρώτη παιχνιδομηχανή, πέθανε στις 7 Δεκεμβρίου 2014, σε ηλικία 92 ετών. Ο μηχανικός επινόησε το «Καφέ Κουτί», μια συσκευή που συνδεόταν σε οποιαδήποτε τηλεόραση και επέτρεπε στους άπραγους ως τότε τηλεθεατές να παίξουν τένις, ping pong, ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια και με δύο παίκτες, κρατώντας δύο χειριστήρια ή ένα... τουφέκι (ακτίνας φωτός).
O Ράλφ Μπάερ, ο άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία ως εκείνος που έφτιαξε την πρώτη παιχνιδομηχανή, πέθανε στις 7 Δεκεμβρίου 2014, σε ηλικία 92 ετών. Ο μηχανικός επινόησε το «Καφέ Κουτί», μια συσκευή που συνδεόταν σε οποιαδήποτε τηλεόραση και επέτρεπε στους άπραγους ως τότε τηλεθεατές να παίξουν τένις, ping pong, ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια και με δύο παίκτες, κρατώντας δύο χειριστήρια ή ένα… τουφέκι (ακτίνας φωτός).
Η μονάδα που ανέπτυξε και περιτύλιξε με καφέ ταινία συσκευασίας ο νεαρός Μπάερ κατοχυρώθηκε το 1973 από την Sanders Associates, εργοδότη του Μπάερ. Η εμπορική διάθεση της πρωτότυπης συσκευής έγινε από την εταιρεία κατασκευαστή τηλεοπτικών δεκτών Magnavox το 1972, αφού προηγουμένως η πρόταση Μπάερ απορρίφθηκε από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές General Electric, Motorola και Zenith. Τελικά, το Καφέ Κουτί συνδέθηκε ως Magnavox Odyssey σε 130.000 τηλεοράσεις τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Odyssey εμφανίστηκε η Atari και το πρώτο της παιχνίδι, Pong. Ο Baer και η κάτοχος της πατέντας θεώρησαν ότι επρόκειτο για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας, υπέβαλλαν μήνυση και πέτυχαν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 700.000 δολαρίων. Τα επόμενα χρόνια, η Sanders Associates εισέπραξε περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια από ανάλογες συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και με την Nintendo.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας