Μαριόν Λεπέν, το νούμερο τρία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου
Η 24χρονη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, είναι το νέο πρόσωπο της γαλλικής ακροδεξιάς. Από την Κυριακή, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν αποτελεί το νούμερο 3 του Εθνικού Μετώπου. Η εκλογή της σηματοδοτεί την είσοδο της τρίτης γενιάς Λεπέν στην ηγεσία του κόμματος.
Η 24χρονη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, είναι το νέο πρόσωπο της γαλλικής ακροδεξιάς. Από την Κυριακή, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν αποτελεί το νούμερο 3 του Εθνικού Μετώπου.
Η εκλογή της σηματοδοτεί την είσοδο της τρίτης γενιάς Λεπέν στην ηγεσία του κόμματος.
Η Μαριόν Λεπέν ανιψιά της Μαρίν Λεπέν κατέχει από το 2012 τη μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Την Κυριακή έκανε την είσοδό της και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με ποσοστό 80%. Αν και έλαβε περισσότερες ψήφους από το νούμερο δύο του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό και από τον σύντροφο της Μαρίν Λεπέν, Λουί Αλό, αρνήθηκε να αναλάβει την αντιπροεδρία του κόμματος, θέλοντας να αποφύγει να γίνει το Εθνικό Μέτωπο «οικογενειακή υπόθεση».
Είναι άξιο απορίας πώς θα αποφευχθεί να γίνει αυτό, καθώς η Μαριόν με τη θεία της και τον παππού της συνθέτουν την ισχυρή τριάδα του κόμματος.
Η εφημερίδα Corriere Della Sera τη χαρακτηρίζει ως το «αστέρι της Δεξιάς».
Η ίδια, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα αποδίδει την επιτυχία της στο όνομά της, το γεγονός ότι είναι νέα, αλλά και στη δουλειά της.
Το 2012, ενώ ήταν ακόμα φοιτήτρια νομικής, η Μαριόν είχε εκλεγεί στην Καρπεντρά με ποσοστό 49,09% και έγινε η νεότερη σε ηλικία βουλευτής στη σύγχρονη γαλλική ιστορία.
Την έδρα της επρόκειτο αρχικά να διεκδικήσει ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, αλλά αποσύρθηκε. «Έχει πτυχίο νομικής, είναι γενναία, έξυπνη, όμορφη, γεμάτη χαρίσματα. Το’χει η οικογένεια» είπε τότε ο παππούς της.
Αν και τη χαρακτηρίζουν πιο μετριοπαθή από πολλά στελέχη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, η Μαριόν Λεπέν ακολουθεί τη ρητορική του κόμματος και έχει εκφραστεί και αυτή κατά της μετανάστευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το διάλειμμα είναι απαραίτητο για το μυαλό μας, σύμφωνα με την επιστήμη
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα μετά την επίθεση στο Ιράν
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
- Η «κοινοτοπία του κακού» – Όταν ο πόλεμος γίνεται «κανονικότητα»
- Συνταγή: Παραδοσιακή πρασόσουπα
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- Πέντε ιδέες για πρωινό που «χαρίζουν» χρόνια ζωής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442