Πρόταση μομφής κατά Γιούνκερ για τα LuxLeaks
Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 76 ευρωβουλευτών που ζητούν να κινηθούν διαδικασίες για τον έλεγχο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από βουλευτές της ακροδεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών. Οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν από την ακροδεξιά και τους ευρωσκεπτικιστές.
Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 76 ευρωβουλευτών – από ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστές – ώστε να κινηθούν διαδικασίες για τον έλεγχο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η υπόθεση «LuxLeaks» που αφορά τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εταιρειών που έχουν ως έδρα το Λουξεμβούργο κλονίζει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τέως πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου.
Συνολικά 76 ευρωβουλευτές από την πολιτική ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας», την ομάδα του Νάιτζελ Φάρατζ που λίγες ημέρες πριν βρισκόταν στο όριο της διάλυσης και που περιλαμβάνει βουλευτές του Μπέπε Γκρίλο κατάφεραν να συγκεντρώσουν μαζί με μη εγγεγραμένους ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν το 10% των μελών του Σώματος που απαιτούνται για την πρόταση μομφής.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, επιβεβαίωσε πως έλαβε την πρόταση η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια που θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποντάροντας πολλά στο 32…
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





















































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442