ΣΥΡΙΖΑ: Έλλειψη σχεδίου για την ανασυγκρότηση της ΕΛΒΟ
Για έλλειψη σχεδίου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της ΕΛΒΟ και μέριμνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας έκαναν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του σχετικού διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ. Η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, να συνεχίσει την παραγωγική δραστηριότητά της και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Για έλλειψη σχεδίου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της ΕΛΒΟ και μέριμνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας έκαναν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του σχετικού διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ.
Το κλιμάκιο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί νωρίτερα τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, όπου και ενημερώθηκε για τις παραγωγικές δυνατότητες της μονάδας.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Β.Χατζηλάμπρου υποστήριξε ότι η διαδικασία «τεμαχισμού» και εκποίησης τμημάτων που ακολουθείται για την ΕΛΒΟ και για άλλες αμυντικές βιομηχανίες, ενέχει τον κίνδυνο «ουσιαστικής συρρίκνωσής» τους και απώλειας θέσεων εργασίας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εργαζόμενους με παρεμβάσεις, έστω και μέσα στα υπάρχοντα πλαίσια, μήπως βρεθεί λύση, αλλά αυτή δε διαφαίνεται, γιατί «η κυβέρνηση και η τρόικα δεν έχουν κανένα τέτοιο σχέδιο».
Υποστήριξε επίσης, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη διασφάλιση των τριακοσίων σαράντα θέσεων εργασίας στην ΕΛΒΟ.
«Καμία μέριμνα δεν υπάρχει για τις θέσεις εργαζομένων» είπε ο κ. Χατζηλάμπρου και πρόσθεσε: «Δώσαμε στους εργαζόμενους να καταλάβουν ότι κάτω από ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βοήθειας των βιομηχανιών αυτών, στις μεγάλες δαπάνες που κάνουμε για εξοπλισμούς, θα μπορούσαν να έχουν μέλλον οι εταιρίες αυτές».
Τη μη απάντηση «για τρίτη φορά» κοινοβουλευτικών ερωτήσεων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικών με την ΕΛΒΟ για το μέλλον της μονάδας και των θέσεων εργασίας κατήγγειλε ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης.
Η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου επεσήμανε μεταξύ άλλων τις παραγωγικές δυνατότητες της ΕΛΒΟ για την κατασκευή, πέραν των στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων κοινωνικής ωφέλειας, υπενθύμισε το αρνητικό προηγούμενο της ιδιωτικοποίησής της και κατήγγειλε την απουσία των εκκαθαριστών από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, κατά τη σημερινή προγραμματισμένη επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΒΟ.
Τη σημασία της ΕΛΒΟ για την εθνική άμυνα και την εθνική κυριαρχία υπογράμμισε η βουλευτής Λίτσα Αμμανατίδου, αναφερόμενη στις συνέπειες από ενδεχόμενο κλείσιμο, συρρίκνωση και απώλεια των θέσεων εργασίας.
Το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΒΟ Σταύρος Ναθαναήλ υπογράμμισε ότι η ΕΛΒΟ πρέπει να επιστρέψει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, να συνεχίσει την παραγωγική δραστηριότητά της και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσος Κουράκης, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής Βασίλης Χατζηλάμπρου, καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)













































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442