
Αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας υπουργών ζητούν βουλευτές της ΝΔ
Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης συνυπογράφουν 21 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας του να επιβεβαιώσει ότι πέρα από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες» οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δεν εξαιρούνται από το νόμο 4065/2012, αλλά ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.
Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης συνυπογράφουν 21 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας του να επιβεβαιώσει ότι πέρα από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες» οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δεν εξαιρούνται από το νόμο 4065/2012, αλλά ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.
Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι η σημασία ελέγχου από ειδικό σώμα του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έχει επανειλημμένως τονιστεί από την κυβέρνηση και έγινε πράξη με το νόμο 4065/2012.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν, ούτε στον εν λόγω νόμο, ούτε και στην τροπολογία που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2014, δηλώνεται ρητά ότι στον σχετικό έλεγχο εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα, «πρόβλεψη η οποία, ωστόσο, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου».
«Πρόκειται για μια ρύθμιση που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική ζωή του τόπου», αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ: Ι.Καράμπελας, Χρ.Δήμας, Η.Βλαχογιάννης, Μ.Ταμήλος, Δ.Σταμενίτης, Γ.Γεωργαντάς, Ευ.Καρανάσιος, Ιο.Τζαμτζής, Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Δ.Κυριαζίδης, Κ.Σκρέκας, Αννα Καραμανλή, Ι.Κεφαλογιάννης, Απ.Βεσυρόπουλος, Εμμ.Κόνσολας, Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, Γ.Δεικτάκης, Μ.Βλάχβεης, Ι.Πασχαλίδης, Κ.Κουτσογιαννακόπουλος και Μ.Σενετάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζον Μπον Τζόβι: Η εξωπραγματική αμοιβή στο πρώτο του συμβόλαιο και το Star Wars – «Το βρήκα»
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442