Κάρτες για μικροπληρωμές με NFC στο Ιωάννινα από την ελληνική Hotech
Με εμπειρία έξι ετών και ενεργό συμμετοχή στην διαμόρφωση των προδιαγραφών χρήσης της τεχνολογίας NFC, η ελληνική Hotech επιδεικνύει μια ακόμα εφαρμογή, αυτή των micropayments με NFC. Όλες οι πληρωμές στο τετραήμερο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι 2014 στα Ιωάννινα έγιναν μέσω ειδικής κάρτας με τσιπ ανέπαφων πληρωμών, μέρος της ολοκληρωμένης λύσης NFC MyFair για την διοργάνωση εκθέσεων.
Με εμπειρία έξι ετών και ενεργό συμμετοχή στην διαμόρφωση των προδιαγραφών χρήσης της τεχνολογίας NFC, η ελληνική Hotech επιδεικνύει μια ακόμα εφαρμογή, αυτή των micropayments με NFC. Όλες οι πληρωμές στο τετραήμερο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι 2014 στα Ιωάννινα έγιναν μέσω ειδικής κάρτας με τσιπ ανέπαφων πληρωμών, μέρος της ολοκληρωμένης λύσης NFC MyFair για την διοργάνωση εκθέσεων.
Αθλητές, φίλαθλοι, κριτές και διοργανωτική επιτροπή χρησιμοποίησαν τις κάρτες NFC για το σύνολο των συναλλαγών τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η Hotech εγκατέστησε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη χρήση της καινοτόμου υπηρεσίας, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον χωρίς μετρητά, εύχρηστο και φιλικό για όλους: Με την χρήση της κάρτας NFC Micropayments, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων και συμμετοχής σε εκδηλώσεις, χωρίς τη χρήση μετρητών, επιτυγχάνοντας την αξιόπιστη και ασφαλή λειτουργία ταμείου σε όλους τους χώρους διεξαγωγής. Με τον τρόπο αυτόν οι συμμετέχοντες διευκολύνονταν στις αγορές τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Ειδικότερα, η εφαρμογή απλούστευσε την διαχείριση του ταμείου και των σημείων παραλαβής προϊόντων στο χώρο της διοργάνωσης με τη χρήση έξυπνων NFC καρτών.
Όλα τα μέλη της διοργανωτικής επιτροπής, οι αθλητές, οι κριτές και οι εθελοντές είχαν λάβει μια προσωποποιημένη κάρτα τεχνολογίας NFC. Με αυτήν, στα ταμεία της διοργάνωσης μπορούσαν να «φορτώσουν», χρήματα για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Η παραλαβή των προϊόντων γινόταν σκανάροντας την κάρτα NFC από έξυπνες κινητές συσκευές. Τέλος, το αντίτιμό των προϊόντων αφαιρούνταν σε κάθε συναλλαγή από την κάρτα.
Η Hotech εξάγει τις εφαρμογές NFC μεταξύ άλλων σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Αγγλία, η Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:
- H Hotech επεκτείνει την δραστηριότητά της στις Ηνωμένες Πολιτείες
- Πιστούς πελάτες με NFC υπόσχεται η ελληνική Hotech
- Ολοκληρωμένη χρήση NFC για πρώτη φορά σε συνέδριο στην Ελλάδα
- NFC Campus | Ασφάλεια μαθητών στο σχολείο και στο σχολικό με τη χρήση τσιπ NFC
- Συγκομιδή στοιχείων από τη πεδίο με αξιοποίηση της τεχνολογίας NFC
- Καινοτόμος αξιοποίηση του NFC από την ελληνική HOTech
In.gr Τεχνολογία
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442