To «Όνειρο ήταν…» η δραματική σειρά που έκανε πρεμιέρα στο Mega, την Κυριακή 24 Αυγούστου με διπλό επεισόδιο, θα μας κρατά παρέα τηλεοπτικά, καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το «Όνειρο ήταν…» είναι μια σειρά που προβάλλεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωστόσο έχει προβληθεί ήδη στην Κύπρο. Το σενάριο του Κώστα Βαζάκα θέτει στο επίκεντρο της ιστορίας την απαγωγή ενός δεκάχρονου κοριτσιού. Γύρω από τον κεντρικό αυτό θεματικό πυρήνα, που σκηνοθετικά έχει ανατεθεί στους Παναγιώτη Κούτρα, Spiros.c και Χριστίνα Τρύφωνος, παρακολουθούμε πώς διαταράσσονται οι σχέσεις της οικογένειάς της αλλά και τρίτων, όταν πολλά χρόνια μετάβη, η Ήβη, μεγάλη πια, επιστρέφει στο σπίτι.

Από Δευτέρα 25 Αυγούστου και κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 19:00 στο Mega
Η Ήβη Δραγούμη (την υποδύεται η Δανάη Σκιάδη) εξαφανίστηκε από την Κύπρο σε ηλικία 10 ετών και βρέθηκε στην Αθήνα 14 χρόνια μετά, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σπίτι του ανθρώπου που την είχε απαγάγει. Γεγονότα από τον εγκλεισμό και την κακοποίησή της έρχονται στο φως με την επιστροφή της, ενώ η αποθεραπεία της και η κοινωνική της επανένταξη δημιουργούν ανατροπές και συγκρούσεις, τόσο στην οικογένειά της, που συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες της Κύπρου, όσο και στο ζευγάρι των ψυχοθεραπευτών – τους ρόλους κρατούν η Άννα Μονογιού και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης – που αναλαμβάνουν να την βοηθήσουν να γιατρέψει τα τραύματά της.

Η μητέρα της, η Ελπίδα Δραγούμη, μετά την απώλεια της λατρεμένης της κόρης οδήγησε τον γάμο της σε οριστική διάλυση και διατάραξε τον ψυχισμό των άλλων δυο παιδιών της, που έπρεπε να ζήσουν κάτω από το βάρος της απώλειας της αδελφής τους.

Η Ήβη, μετά από την απελευθέρωσή της, φιλοξενείται αρχικά σε ένα νοσοκομείο και μετά μεταφέρεται στο σπίτι της στην Κύπρο, όπου ξεκινούν οι δραματικές προσπάθειες της οικογένειας για να θεραπευθεί. Τα τραγικά χρόνια της αιχμαλωσίας και της κακοποίησης έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία της. Οι αρχικές εκτιμήσεις της ψυχολόγου Άννας Σαντοριναίου είναι πως θύματα παρόμοιων καταστάσεων δύσκολα επανέρχονται πλήρως, καθώς έχουν χάσει τα παιδικά τους χρόνια, ενώ οι αναμνήσεις και οι εφιάλτες είναι καθημερινοί.

Όταν οι γονείς της έρχονται αντιμέτωποι με ένα πραγματικό αγρίμι προτείνουν στην Άννα Σαντοριναίου και στον σύζυγό της, παιδοψυχολόγο Αντώνη Σαντοριναίο, να μετακομίσουν στην Κύπρο για να αναλάβουν την αποθεραπεία της. Την ίδια πρόταση κάνουν και στον πυροσβέστη που της έσωσε τη ζωή, τον Πάνο Μπόγδανο (στον ρόλο ο Πάνος Μακρής), καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύεται η Ήβη.

Οι χαρακτήρες της σειράς

Ήβη Δραγούμη (Δανάη Σκιάδη)

Μετά από 14 χρόνια μια καταστροφική πυρκαγιά στην οικία του καθηγητή μαθηματικών Βαγγέλη Κατσιά στην Αθήνα θα οδηγήσει στην εύρεση της Ήβης και του νεογέννητου μωρού της. Η Ήβη είχε απαχθεί από το ζεύγος Κατσιά επειδή δεν μπορούσαν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά. Έζησε 14 μαρτυρικά χρόνια στο υπόγειο ενός σπιτιού, αιχμάλωτη ενός αρρωστημένου ανθρώπου. Ένα παιδί που έχασε την αθωότητά του με τον πιο βάρβαρο τρόπο, θα αναγεννηθεί, θα ενηλικιωθεί, θα ερωτευθεί και θα προσπαθήσει να κλείσει όλες τις πληγές για να ζήσει όσα η ζωή τής στέρησε όλα αυτά τα χρόνια.

Αντώνης Σαντοριναίος (Παναγιώτης Μπουγιούρης)

Παιδοψυχολόγος-λογοθεραπευτής. Έχει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή και είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Άννα Σαντοριναίου. Λατρεύει τη γυναίκα του, δεν έχει δικά του παιδιά, αλλά έχει δώσει όρκο να μην εγκαταλείψει ποτέ τα παιδιά που μεγαλώνουν δίχως την στοργή της οικογένειας στα ορφανοτροφεία, καθώς υπήρξε και εκείνος κάποτε ένα από αυτά.
Η πορεία της ζωής του όμως, θα ανατραπεί όταν θα γνωρίσει την Ήβη και κυρίως όταν δεχθεί την πρόταση του πατέρα της να εγκατασταθούν εκείνος και η σύζυγός του μόνιμα στην Κύπρο, για να αναλάβουν την αποθεραπεία της. Ο Αντώνης Σαντοριναίος είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να επαναφέρει στη ζωή και να οδηγήσει στην ενηλικίωση το αγρίμι που ακούει στο όνομα Ήβη και που είναι πια 24 ετών. Θα της διδάξει το πάθος για ζωή, σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει πως έχει ερωτευθεί παράφορα την αθωότητα και την ψυχική της δύναμη.

Πάνος Μπόγδανος (Πάνος Μακρής)

Ο άνθρωπος που έσωσε την Ήβη με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του. Είναι ο πυροσβέστης που θα την βρει στο υπόγειο και θα γίνει ο ήρωας της, ο καλύτερος της φίλος αλλά ποτέ ο άνθρωπος που θα ερωτευτεί πραγματικά. Υπομονετικός και στοργικός, θα πληγωθεί από τον έρωτά του για την Ήβη αλλά ποτέ δεν θα την κατηγορήσει. Θα κατηγορήσει όμως τον Αντώνη Σαντοριναίο και η σχέση μεταξύ τους θα είναι ψυχροπολεμική.

Βίκτωρας Δραγούμης (Φίλιππος Σοφιανός)

Ένας ισχυρός επιχειρηματίας με σκοτεινό παρελθόν. Πρώην σύζυγος της Ελπίδας Δραγούμη, είχαν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά, την Ήβη, την Στέλλα και τον Νικόλα. Η απαγωγή της Ήβης προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του Βίκτωρα και την Ελπίδας και οδήγησε τον γάμο τους σε οριστική διάλυση. Ο Βίκτωρας, λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό του, παντρεύεται με μια νέα και όμορφη γυναίκα, τη Δόμνα με την οποία είναι πολύ ερωτευμένος. Η επανεμφάνιση της Ήβης θα δρομολογήσει συγκλονιστικές εξελίξεις στη ζωή του Βίκτωρα καθώς έρχονται στο φως κρυμμένα μυστικά που αφορούν στην απαγωγή της κόρης του αλλά και παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ελπίδα Δραγούμη (Χριστίνα Παυλίδου)

Η μητέρα της Ήβης, η οποία προσπαθώντας να αναπληρώσει το κενό από την εξαφάνιση της κόρης της θα αφοσιωθεί στα άλλα δυο παιδιά της, την Στέλλα και τον Νικόλα αλλά δεν θα καταφέρει ποτέ να δώσει την αγάπη που έκρυβε στην καρδιά της για την λατρεμένη της κόρη. Θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τις ισορροπίες αλλά γκρεμίζει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την υπόλοιπη οικογένεια καθώς η ψυχολογία της την οδηγεί σε λάθος κρίσεις. Η Ελπίδα Δραγούμη είναι μια γυναίκα που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ, μια γυναίκα με πληγές που όμως δεν κατάφερε ποτέ να γιατρέψει.

Άννα Σαντοριναίου (Άννα Μονογιού)

Η σύζυγος του Αντώνη, που θα δει τον γάμο της να κινδυνεύει όταν ο άντρας της ερωτευτεί την ασθενή του. Ψυχολόγος και η ίδια, θα αναλάβει την Ήβη και θα κάνει τα πάντα για να την κρατήσει μακριά απ’ το σύζυγό της. Παράλληλα όμως, θα δώσει και άλλη μια μάχη: αυτή είναι ο άνθρωπος που ανακαλύπτει πως πίσω από την απαγωγή της Ήβης κρύβονται ένοχα μυστικά και κρυμμένες αλήθειες που θα συγκλονίσουν τις ζωές όλων.

Δόμνα Δραγούμη (Έμιλυ Κολιανδρή)

Η δεύτερη σύζυγος του Βίκτωρα Δραγούμη. Μια νέα, όμορφη και δυναμική γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν και ένοχα μυστικά. Υπήρξε παράφορα ερωτευμένη με τον Παύλο Συμεωνίδη με τον οποίο και ετοιμαζόταν να παντρευτεί, όμως η σύλληψή του και η καταδίκη του γκρέμισαν τα πάντα. Η Δόμνα βάζει σκοπό της ζωής της να βρει τους ενόχους και να τους καταστρέψει τη ζωή και το κάνει ξεκινώντας από τον Βίκτωρα Δραγούμη, τον οποίο και παντρεύεται.

Παύλος Συμεωνίδης (Μαρίνος Χατζηβασιλείου)

Θανάσιμος εχθρός του Βίκτωρα Δραγούμη. Ο Παύλος Συμεωνίδης ήταν τραπεζίτης και ο Βίκτωρας Δραγούμης ήταν διευθύνων σύμβουλος στην ίδια τράπεζα. Είχε κατηγορήσει τον Παύλο για κατάχρηση και κακοδιαχείριση των καταθέσεων της τράπεζας με σκοπό το προσωπικό κέρδος. Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον Παύλο σε πολλά έτη φυλάκισης για σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα χρήματος. Όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η θυελλώδης σχέση του Παύλου Συμεωνίδη και της Ελπίδας Δραγούμη καθώς και ένα μεγάλο μυστικό που αφορά στην τεράστια περιουσία του πατέρα της Ελπίδας.

παίζουν ακόμη οι: ,Νίκη Δραγούμη (Στέλλα Δραγούμη), Σπύρος Καττίδης (Νικόλας Δραγούμης), Εύα Παπαγεωργοπούλου (Άντρια), Αντρέας Φυλακτού (Ορέστης), Έλενα Λιασίδου (Εύα), Χριστιάνα Αρτεμίου (Μαργαρίτα), Κώστας Σκαφίδης (Αλέξανδρος)

www.facebook.com/tvmega
www.youtube.com/megatv
www.twitter.com/megamou
www.instagram.com/megamou
www.pinterest.com/megamou