Σε απεργία 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας βρίσκονται στην 5η ημέρα απεργίας στα χωράφια και στα συσκευαστήρια μετά τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιδρομές εναντίον τους.
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας βρίσκονται στην 5η ημέρα απεργίας στα χωράφια και στα συσκευαστήρια μετά τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιδρομές εναντίον τους.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μετανάστες, αστυνομικοί εισβάλλουν στις κατοικίες τους κάθε Παρασκευή χαράματα, ημέρα πληρωμής, σπάνε πόρτες και τους ξυλοκοπούν.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες, Τρίτη, τέσσερις μετανάστες εργάτες γης από τη Σκάλα μαζί με τον επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ κατήγγειλαν σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων, καθώς και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Όπως είπαν, εργάτες μαζί με τις οικογένειές τους ζουν σε σπίτια – «κοτέτσια» έναντι 50 ευρώ το μήνα, ενώ δεν τους επιτρέπεται να κάτσουν στις καφετέριες και στην πλατεία ή να πάνε για μπάνιο στην παραλία.
Οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι είναι δεκάδες τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων και αστυνομικών επιδρομών στα σπίτια τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μένουν απλήρωτοι.
Την προηγούμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο των εργατών και πορεία από το δημαρχείο προς το αστυνομικό τμήμα. Οι μετανάστες κατήγγειλαν επωνύμως αστυνομικούς της περιοχής για άσκηση σωματικής βίας και τον δήμαρχο Ευρώτα για ρατσιστική συμπεριφορά.
Οι μετανάστες ζητούν αξιοπρεπή αντιμετώπιση από όλους και χαρτιά ώστε να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα.
Η Argoliki.gr δημοσιοποίησε βίντεο από το συλλαλητήριο:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442