Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Περιπέτεια για 2.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας

Περιπέτεια για 2.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας

Πολύωρη ταλαιπωρία ανέμενε περισσότερους από 2.000 επιβάτες δυο πλοίων, λόγω ατυχήματος που συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Ραφήνας. Το ατύχημα σημειώθηκε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, αλλά θα φτάσουν στον καλοκαιρινό προορισμό τους με καθυστέρηση.

Πολύωρη ταλαιπωρία ανέμενε περισσότερους από 2.000 επιβάτες δυο πλοίων, λόγω ατυχήματος που συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά την διάρκεια του κατάπλου του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, δέκα ΙΧ και πέντε φορτηγά από Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, έσπασε κάβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Το «Θεολόγος», παρασυρόμενο από τους ανέμους, έκοψε την αριστερή άγκυρα του δεμένου πλοίου Σουπερφέρυ ΙΙ, και ακολούθως έμπλεξε η δεξιά άγκυρα στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την προβλήτα.
Στη συνέχεια έγινε ρυμούλκηση του «Θεολόγος» στο λιμάνι, προκειμένου να αποβιβαστούν οι 659 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με τα πλοία Αικατερίνη και Blue Star Ιθάκη.
Το δρομολόγιο των 07.50 του Σουπερφέρυ ΙΙ αναχώρησε στις 11:15. Με το Σουπερφέρυ ΙΙ ταξιδεύουν 1.400 επιβάτες.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων από τα νησιά, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο