Σε κατ’ οίκον περιορισμό προσωρινά η Ελένη Ζαρούλια
Διαφωνία υπήρξε κατά την πολύωρη διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα για την «τύχη» της Ελένης Ζαρούλια. Ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή της, ενώ οι ανακρίτριες τον κατ' οίκον περιορισμό της εκτός από επισκέψεις στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της. Σε πέντε ημέρες η απόφαση. Έως τότε θα κρατηθεί στο σπίτι της και θα της αφαιρεθεί το διαβατήριο. Για τον Μπαρμπαρούση αποφασίσθηκε η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ.
Διαφωνία υπήρξε κατά την πολύωρη διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα για την «τύχη» της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου. Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την προφυλάκισή της, ενώ οι ανακρίτριες τον κατ’ οίκον περιορισμό της εκτός από επισκέψεις στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της.
Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει σε πέντε ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση, που πρέπει να υποβληθεί εντός τριημέρου, όπως ορίζει ο νόμος. Έως τότε θα κρατηθεί στο σπίτι της και θα της αφαιρεθεί το διαβατήριο.
Για τον Μπαρμπαρούση αποφασίσθηκε η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ.
Σύμφωνα με Το Βήμα, η Ελένη Ζαρούλια χαρακτήρισε «ατιμωτικές» τις εναντίον της κατηγορίες απευθυνόμενη με υπόμνημα στις δύο ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου. «Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» είπε προφορικά η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου υπαινισσόμενη ότι ενδεχομένως θα στραφεί και δικαστικά εναντίον των συντακτών των κατηγορητηρίων.
Προκλητικός και είρων πριν να μπει στην ανάκριση ήταν ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος δήλωσε: «Ήρθα να πω στην Κλάππα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω».
Όταν ρωτήθηκε γιατί εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή σημειωσε ότι τον προσήλκυσαν όσα έλεγε η οργάνωση για την πατρίδα. Δήλωσε πάντως άγνοια για οποιαδήποτε εγκληματική δράση από οποιονδήποτε.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής συμπλήρωσε ότι, δεδομένου πως η μόρφωσή του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, δεν έχει διαβάσει καν τη δικογραφία και ούτε πρόκειται να το κάνει.
Έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του νεοφασιστικού μορφώματος.
Και οι δύο βουλευτές είχαν λάβει προθεσμία, για να απολογηθούν λόγω του αιτήματος εξαίρεσης των ανακριτριών που είχε καταθέσει ο Ν. Μιχαλολιάκος, το οποίο απερρίφθη χθες, Τρίτη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Η Ελ. Ζαρούλια εκλήθη να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.
Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσηςείχε κληθεί να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, φέρεται συμμετείχε σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια κρυφή λεπτομέρεια σε πορτρέτο της Άννα Μπολέυν ήταν «διάψευση κατηγοριών για μαγεία», λένε ιστορικοί
- Το «μυστικό» πίσω από το πρώτο ραντεβού
- Τσίπρας: «Ξέρω από που προέρχομαι, ξέρω που θέλω να πάμε – Ανάμεσα στη ζωή και την επιβίωση επιλέγω τη ζωή
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις μελλοντικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων – Σχέδια για έναν νέο παγκόσμιο χάρτη
- Μιλάνο – Κορτίνα 2026: 450 κιλά ζυμαρικά και 3.000 αυγά την ημέρα
- «Καυτές» δικογραφίες προ των πυλών της Βουλής
- Με δύο ταχύτητες η τεχνητή νοημοσύνη
- Τι σκέφτεται ο ρωσικός λαός για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ζητάει τη χρήση πυραύλων Ορέσνικ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442