
Τεχνικά προβλήματα καθυστερούν την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ
Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να καταθέσει εντός των ημερών στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιλύσει τεχνικά προβλήματα που έχουν ενσκήψει με τον υπολογισμό και την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να καταθέσει εντός των ημερών στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιλύσει τεχνικά προβλήματα που έχουν ενσκήψει με τον υπολογισμό και την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Αν και η έκδοση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 18 Ιουνίου, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων εμφανίστηκαν προβλήματα, καθώς η αδυναμία προσδιορισμού του χρόνου αποκτήσεως του ακινήτου δεν επιτρέπει τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα αφορά σε ακίνητα του 19ου αιώνα, αλλά και σε ακίνητα προ του 1940 και ειδικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια για το ακίνητο.
Ήδη πάντως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν κινηθεί και το θέμα θα διευθετηθεί με διάταξη που αναμένεται να καταθέσει στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης.
Μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα αποσταλούν e-mail στους υπόχρεους προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή του φόρου.
Εάν η εκκαθάριση καθυστερήσει υπάρχει ο κίνδυνος οι προβλεπόμενες από το νόμο έξι δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ να γίνουν πέντε δυσχεραίνοντας επιπρόσθετα τους φορολογουμένους.
Σημειώνεται πως ο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως αν πρόκειται για κτίσματα (σπίτια, καταστήματα κλπ) ή για εδαφικές επιφάνειες (οικόπεδα, χωράφια, βοσκοτόπια κλπ) εντός ή εκτός σχεδίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
- «The Invite»: Η νέα δραματική κομεντί με τους Ολίβια Γουάιλντ, Σεθ Ρόγκεν, Πενέλοπε Κρουζ
- Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς τις παρεξηγήσεις στη σχέση
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη
- Τι καιρό έκανε στην Εξοδο του Μεσολογγίου;
- ΕΦΚΑ: Οδηγός για την πενταετή παραγραφή οφειλών
- Ο 50 Cent αποκτά τη δική του σειρά ντοκιμαντέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442