Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνάντηση Γ. Προβόπουλου με τον πρόεδρο της Fairfax Financial Holdings

Συνάντηση Γ. Προβόπουλου με τον πρόεδρο της Fairfax Financial Holdings

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Πρέμ Γουάτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που βλέπει τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Εκτίμησε, ακόμη ότι οι ελληνικοί πιστωτικοί όμιλοι, υγιείς και πλήρως ανακεφαλαιοποιημένοι μπορούν, πλέον, να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό και καίριο ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Πρέμ Γουάτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που βλέπει τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Εκτίμησε, ακόμη ότι οι ελληνικοί πιστωτικοί όμιλοι, υγιείς και πλήρως ανακεφαλαιοποιημένοι μπορούν, πλέον, να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό και καίριο ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Γουάτσα επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος, σημειώνοντας ότι πέτυχε μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες να αναδιαρθρώσει το τραπεζικό σύστημα και να συμβάλει στην οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Εξάλλου, συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα θα έχει σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 3:30 το μεσημέρι και αναμένεται να ακολουθήσουν δηλώσεις.

Την Πέμπτη ο κ. Γουάτσα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η Fairfax είναι ένας από τους βασικούς επενδυτές στη Eurobank, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Eurobank Properties, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Μυτιληναίος και προσφάτως απέκτησε την Praktiker Hellas.

Ο 62χρονος, γεννημένος στην Ινδία, Πρεμ Γουάτσα, χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, που αποκαλείται και ως ο «Γουόρεν Μπάφετ του Καναδά» δήλωσε προ ημερών πως συνεχίζει να πιστεύει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο