Οι νικητές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Ανατροπές σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επεφύλασσε η εκλογική αναμέτρηση στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Περιφερειάρχης εξελέγη ο πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, λαμβάνοντας ποσοστό 56,3% και κερδίζοντας τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη, ο οποίος έλαβε ποσοστό 43,6%.
Ανατροπές σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επεφύλασσε η εκλογική αναμέτρηση στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Περιφερειάρχης εξελέγη ο πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, λαμβάνοντας ποσοστό 56,3% και κερδίζοντας τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη, ο οποίος έλαβε ποσοστό 43,6%.
Στον Δήμο Καβάλας, η γιατρός Δήμητρα Τσανάκα, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη νέα δήμαρχος, με ποσοστό 57,6% και πέρασε στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος. Ο απερχόμενος δήμαρχος, δικηγόρος Κωστής Σιμιτσής, που έλαβε ποσοστό 42,3% παραδίδει την σκυτάλη ύστερα από δυο θητείες. Ο κ. Σιμιτσής υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις εκλογές.
Σε θρίλερ εξελίχθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η αναμέτρηση στον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον Δήμο Παγγαίου, όπου νέος δήμαρχος εξελέγη ο επιχειρηματίας Φίλιππος Αναστασιάδης, με ποσοστό 50,08%έναντι 49,9% του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη.
Στη Δράμα, ο απερχόμενος δήμαρχος, επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης συγκέντρωσε ποσοστό 49,18% και έχασε τον δημαρχιακό θώκο από τον αντίπαλό του Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος έλαβε το 50,82% των ψήφων. Ο κ. Μαμσάκος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κατήλθε ως ανεξάρτητος στην εκλογική αναμέτρηση.
Στον Δήμο Ξάνθης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με ποσοστό 51,1% είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης. Αναμετρήθηκε με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Χρήστο Πούλιο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, που έλαβε ποσοστό 48,8%.
Στον Δήμο Κομοτηνής, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 57,11%. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη και ο Βαγγέλης Λαμπάκης στον Δήμο Αλεξανδρούπολη, λαμβάνοντας ποσοστό 55,4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442