Μόσχα: Η ΕΕ να λάβει υπόψη τα συμφέροντά της όταν αποφασίζει για κυρώσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, όταν αποφασίζει εάν θα επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας για την ανάμειξή της στην ουκρανική κρίση, δήλωσε το Σάββατο ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Πούτιν. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε πεπεισμένος ότι η ΕΕ δεν θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, όταν αποφασίζει εάν θα επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας για την ανάμειξή της στην ουκρανική κρίση, δήλωσε το Σάββατο ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Πούτιν.
Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να λάβουν εναντίον της Ρωσίας αν υπάρξει αναταραχή κατά τις αυριανές ουκρανικές προεδρικές εκλογές.
Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται περιορισμοί που κυμαίνονται από τις εισαγωγές αγαθών πολυτελείας μέχρι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, κλιμακώνονται σε τρία σενάρια -κυρώσεις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής έντασης.
«Ελπίζω ότι λαμβάνοντας αυτές τις αποφάσεις… θα ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και η εξάρτηση από αυτές. Πρόκειται για ευρωπαϊκές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται εδώ, εργάζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές ως επί το πλείστον και στέλνουν στην Ευρώπη βαλίτσες με χρήματα» δήλωσε ο Αντρέι Μπελούσοφ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενδέχεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν οι κυρώσεις περιορίσουν τις εμπορικές της σχέσεις με άλλες χώρες.
Νωρίτερα, ο ρώσος υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν μερικές από τις κύριες εξαγωγές της χώρας.
«Πιστεύω ειλικρινά πως η κατάσταση δεν θα φθάσει στην υιοθέτηση αυτών των μέτρων» δήλωσε ο Ουλιουκάγεφ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442