Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ομιλία Σαμαρά σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Ομιλία Σαμαρά σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου επέλεξε να προβεί η ηγεσία της ΝΔ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Παρά τις επιφυλάξεις πολλών, στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να μιλήσει αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου επέλεξε να προβεί η ηγεσία της ΝΔ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Παρά τις επιφυλάξεις πολλών, στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να μιλήσει αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Ήδη, αρκετοί στο υπουργικό συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μιλάνε για μεγάλο στοίχημα, καθώς πρόκειται για μια παράτολμη απόφαση. Και αυτό διότι οΑντώνης Σαμαράςεπέλεξε να γυρίσει το ρολόι του χρόνου πίσω σε άλλες εποχές, όπου γινόταν μεγάλες συγκεντρώσεις.
Από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ότι η ΝΔ υπερέχει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αμφισβητείται η πολιτική της ηγεμονία. Γι’ αυτό προτίμησαν να αλλάξουν τελείως λογική, την ύστατη στιγμή της εκλογικής αναμέτρησης και να δώσουν τη μάχη της κινητοποίησης με ομιλία στην πλατεία Συντάγματος.

Η εξέδρα θα στηθεί μπροστά στην είσοδο του Μετρό και ο πρωθυπουργός θα έχει στην πλάτη του το Κοινοβούλιο.

Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι έχει τύχει της αποδοχής πολλών στη ΝΔ, καθώς στο παρασκήνιο εκφράζονται επιφυλάξεις και προβληματισμός για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Πάντως, στα γραφεία της ΝΔ σήμανε συναγερμός και έχει ξεκινήσει επιχείρηση κινητοποίησης των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Αυτό που θέλουν στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν κλείσει η προεκλογική περίοδος να μεταφερθεί από τους τηλεοπτικούς δέκτες η μια εικόνα μιας γεμάτης πλατείας για να κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας θα πρόκειται για μια σύγκριση με συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα και θα επιχειρηθεί να σταλεί μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι, μέσω και της ανοικτής συγκέντρωσης, η ΝΔ έχει δυναμική και ρεύμα.

Το ερώτημα που τίθεται από αρκετούς είναι κατά πόσο θα μπορέσει να κινητοποιηθεί ένας κομματικός μηχανισμός σε μια εποχή που οι πολίτες δεν συγκινούνται από ανοικτές συγκεντρώσεις και δεν κινητοποιούνται εύκολα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο