Συμβούλιο της Ευρώπης: Να γίνει σε βάθος έρευνα για το ναυάγιο στη Σάμο
Διερεύνηση σε βάθος για τα αίτια που οδήγησαν στην πρόσφατη τραγωδία με τους 22 νεκρούς μετανάστες ανοικτά της Σάμου ζητά από τις ελληνικές Αρχές η εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής των Σοσιαλιστών, Ταϊνέκε Στρικ. Όπως τόνισε, οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες μπορεί να σταματήσουν μόνο με συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ασφαλές πέρασμα για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες.
Διερεύνηση σε βάθος για τα αίτια που οδήγησαν στην πρόσφατη τραγωδία με τους 22 νεκρούς μετανάστες ανοικτά της Σάμου ζητά από τις ελληνικές Αρχές η εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης βουλευτής των Σοσιαλιστών, Ταϊνέκε Στρικ.
Η κ. Στρικ, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη από τη φοβερή, όπως τη χαρακτήρισε, τραγωδία που έλαβε χώρα κοντά στη Σάμο, καλεί τις ελληνικές Αρχές να ερευνήσουν σε βάθος τα αίτια αυτής της τραγωδίας
Σημειώνει ότι διάφορες οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την Ελλάδα ότι πιέζει να επιστρέψουν πίσω οι μετανάστες που συλλαμβάνονται στα χωρικά ύδατά της.
Επίσης, επικαλούμενη στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, υπογραμμίζει ότι από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν πνιγεί στα νερά της Μεσογείου 188 ενήλικες και παιδιά και τονίζει ότι οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες μπορεί να σταματήσουν μόνο με συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ασφαλές πέρασμα για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442