Γ.Καμίνης: «Αδιαπραγμάτευτος» ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού
«Έχω κατηγορηματικά τονίσει ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σχετικά με το θέμα ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του νερού, απαντώντας σε αιτιάσεις εκ μέρους των υποψηφίων δημάρχων Άρη Σπηλιωτόπουλου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Στις αιτιάσεις των υποψηφίων δημάρχων Άρη Σπηλιωτόπουλου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη για έλλειψη πρωτοβουλιών σχετικά με την επιχειρηματική καινοτομία, τη διατήρηση ή μη του δημόσιου χαρακτήρα του κοινωνικού αγαθού του νερού και τα επιδόματα ένδειας, απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης.
«Τόσο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όσο και με δηλώσεις μου έχω κατηγορηματικά τονίσει ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος» σημειώνει καταρχήν σχετικά με το θέμα ενδεχόμενης ή μη ιδιωτικοποίησης του νερού.
Σχετικά με τις προτάσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την επιχειρηματικότητα, σημειώνει ότι ήδη υλοποιούνται από το δήμο Αθηναίων πρωτοβουλίες για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (INNOVATHENS).
«Αν δεν πρόκειται για άγνοια των βασικών ζητημάτων της πόλης, πρόκειται για τρανταχτή πολιτική αδυναμία και προγραμματική ένδεια» σχολίασε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Σπηλιωτόπουλο.
Σε ό,τι αφορά δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου για τα επιδόματα ένδειας, διευκρινίζει ότι δίνονται στους δικαιούχους, με ομόφωνη απόφαση της Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής του δήμου.
Τα κριτήρια αξιολόγησης που καθορίζουν τη μοριοδότηση συμπεριλαμβάνουν παράγοντες όπως η οικονομική κατάσταση, η ανεργία, η ύπαρξη ή μη στέγης, ο αριθμός ανήλικων ή ενηλίκων μελών της οικογένειας, καθώς και τα προβλήματα υγείας.
Για το έτος 2012-2013 το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε το ποσό των 75.000 ευρώ, έγιναν 451 αιτήσεις και το Επίδομα Ένδειας έλαβαν 359 δικαιούχοι. Για το έτος 2013-14 διατέθηκε ποσό 80.000 ευρώ και από τις 1.343 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, το επίδομα έλαβαν 1.034 δικαιούχοι. Τα ποσά που δίνονται στους δικαιούχους είναι ανάλογα με τη μοριοδότηση που έλαβαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442