Σβήνουν οι ελπίδες στο ναυάγιο της Ν.Κορέας, ανασύρθηκαν οι πρώτες σοροί
Με τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή ορατότητα παλεύουν τα συνεργεία γύρω από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα για να συνεχίσουν την έρευνα, η οποία θεωρείται πλέον επιχείρηση με εξαιρετικά ελάχιστες ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μέσα στο σκάφος. Oι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο μήνες. Η άπειρη τρίτη αξιωματικός βρισκόταν στο πηδάλιο την ώρα του δυστυχήματος, ενώ ο υπό κράτηση πλοίαρχος υποστηρίζει ότι καθυστέρησε την εκκένωση για «λόγους ασφαλείας». Δύτες ανέσυραν τρεις σορούς.
Με τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή ορατότητα παλεύουν τα συνεργεία γύρω από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα για να συνεχίσουν την έρευνα, η οποία θεωρείται πλέον επιχείρηση με εξαιρετικά ελάχιστες ελπίδες πλέον να βρεθούν επιζώντες μέσα στο σκάφος.
Το Μεγάλο Σάββατο, δύτες ανέσυραν τρεις σορούς.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, στο πηδάλιο την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν η άπειρη τρίτη αξιωματικός. Ο υπό κράτηση πλοίαρχος υποστηρίζει ότι καθυστέρησε την εκκένωση για «λόγους ασφαλείας».
Oι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο μήνες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του αρμόδιο κορεατικού κέντρου, Σιν Γουόν-Ναμ, σύμφωνα με το BBC.
Οι συνθήκες δυσχεραίνουν τις έρευνες, με τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή ορατήτητα. Στην περιοχή του ναυαγίου έχουν φτάσει τρεις γερανοί, οι οποίοι όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν μέχρι να κριθούν ασφαλείς οι συνθήκες.
Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των επιβαινόντων στο φέρι μπόουτ έχουν αρχίσει να δίνουν δείγματα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθούν όσες σοροί έχουν ανασυρθεί.
Ο τελευταίος απολογισμός τοποθετούσε στους 269 τους αγνοούμενους, στους 32 τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και στους 174 τους διασωθέντες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι Λέικερς ετοιμάζουν πακέτο ανταλλαγής για τον Αντετοκούνμπο»
- Το δίλημμα της χώρας είναι θεσμικότητα ή αντιθεσμικότητα και όχι «συστημισμός – αντισυστημισμός»
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε επιδρομές της Ρωσίας τη νύχτα
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η γυναίκα «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο – Πώς δρούσε το δίκτυο
- Η Νεοϋορκέζα influencer Λόρι Κούπερ δεν το βάζει κάτω – Συνεχίζει να φλερτάρει στα μπαρ μακριά από τα dating app
- Πόσο «αξίζει» ο Bad Bunny;
- Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός χωρίς ρούχα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που έπεσε σε γκρεμό
- Super Bowl: Οι Seahawks ξανά στην κορυφή του NFL με επιβλητική νίκη επί των Patriots (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442