Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλων σε διαδήλωση στην Ταϊλάνδη
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το Σάββατο το απόγευμα στην Ταϊλάνδη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 41 ακόμα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το Σάββατο το απόγευμα στην Ταϊλάνδη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 41 ακόμα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και πέταξαν χειροβομβίδες στην περιοχή Κάο Σάμινγκ στην ανατολική επαρχία Τρατ, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων ήταν και ένα 8χρονο κορίτσι, το οποίο υπέστη τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα, αναφέρει η εφημερίδα Bangkok Post.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει εδώ και εβδομάδες κύριες διασταυρώσεις στην Μπανγκόκ με σκηνές, ελαστικά και σακιά, επιδιώκοντας την ανατροπή της πρωθυπουργού της χώρας Γινγκλάκ Σιναουάτρα.
Το Ενωμένο Μέτωπο για τη Δημοκρατία ενάντια στη Δικτατορία, ένα κίνημα διαμαρτυρίας, έχει προγραμματίσει την Κυριακή τη διοργάνωση συνάντησης των ηγετών του στην πόλη Νάκον Ρατσασίμα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Η πρόεδρος του κινήματος, Τίντα Ταγουόρνσεθ, δήλωσε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα εδραιώσει τα σχέδια για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Την Τρίτη, τέσσερις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν όταν οι αρχές προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων που είχαν καταλάβει διαδηλωτές. Την Παρασκευή έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρίψη χειροβομβίδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
- Πενήντα χρόνια χωρίς τη Χάνα Άρεντ: Οι «Απαρχές του ολοκληρωτισμού» παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ
- Μεγάλη αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ προανήγγειλε ο Ινφαντίνο – Πώς θα αλλάξει το ποδόσφαιρο
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442