Η γερμανική κυβέρνηση πάει Παρίσι για κοινό υπουργικό συμβούλιο
Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας αργότερα σήμερα στο Παρίσι. Είναι το πρώτο από τα κοινά «υπουργικά συμβούλια» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που γίνεται μετά την άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών στη γερμανική κυβέρνηση, οι οποίοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου.
Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας αργότερα σήμερα στο Παρίσι.
Είναι το πρώτο από τα κοινά «υπουργικά συμβούλια» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που γίνεται μετά την άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών στη γερμανική κυβέρνηση, οι οποίοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου.
Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνάντηση.
Λίγες σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται, αλλά η Μέρκελ και ο Ολάντ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη στο Μαλί 250 στρατιωτών μιας γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας.
Η Γερμανία έχει 170 στρατιώτες στο Μαλί, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετέχουν σε αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση του στρατού της αφρικανικής αυτής χώρας, ενώ 2.500 γάλλοι στρατιώτες βρίσκονταν ακόμα στο Μαλί στις αρχές του 2014.
Οι στρατιώτες της γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του στρατού του Μαλί και όχι για να συμμετάσχουν σε μάχες.
Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι υπουργοί τους θα συζητήσουν επίσης για τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενεργειακής έρευνας, για τη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια δεδομένων.
Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να εκφωνήσει λόγο στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Κρήτη: Έσπασε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Ήταν «τύφλα» στο μεθύσι και έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442