Φονική κακοκαιρία «σαρώνει» την Ιαπωνία, τουλάχιστον 12 οι νεκροί
Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε και πάλι το Τόκιο και τις ανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές και την κυκλοφορία των οχημάτων.
Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε και πάλι το Τόκιο και τις ανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές και την κυκλοφορία των οχημάτων.
Το χιόνι στην πρωτεύουσα έφτασε τα 27 εκατοστά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, όταν το Τόκιο έζησε τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και 45 χρόνια.
Η εταιρεία ANA Holdings, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας, ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν 338 πτήσεις εσωτερικού και 12 διεθνή δρομολόγια λόγω του χιονιού.
Στο Καβασάκι, στα δυτικά του Τόκιο, μια αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μια άλλη επειδή δεν μπόρεσε να φρενάρει εξαιτίας του χιονιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 επιβάτες. Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.
Η χιονόπτωση προκάλεσε, επίσης, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές.
Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές ανέφερε ότι το Σάββατο 246.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Η βλάβη έχει μερικώς αποκατασταθεί και πλέον μόνο 18.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442