Νέο πρόγραμμα εισάγει τον αντικαπνιστικό πολιτισμό στα σχολεία
Την αλήθεια για τις συνέπειες του καπνίσματος μας καλεί να γνωρίσουμε το πρόγραμμα «Μαθαίνω την αλήθεια, Λέω όχι στο τσιγάρο» του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το πρόγραμμα αφορά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Την αλήθεια για τις συνέπειες του καπνίσματος μας καλεί να γνωρίσουμε το πρόγραμμα «Μαθαίνω την αλήθεια, Λέω όχι στο τσιγάρο» του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το πρόγραμμα αφορά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι δηλώσεις συμμετοχής σχολείων έχουν ήδη ξεκινήσει και η λίστα θα συμπληρωθεί με σειρά προτεραιότητας εκδήλωσης ενδιαφέροντος των πρώτων 1.000 συνολικά σχολικών μονάδων.
Με επικεφαλής και επιστημονικά υπεύθυνο τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής κατά του καπνίσματος, καθηγητή Πνευμονολογίας, Παναγιώτη Μπεχράκη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει ήδη ξεκινήσει, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ.
Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό και οπτικοακουστικό υλικό που λαμβάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές αλλά και μέσα από βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εισάγει τον αντικαπνιστικό πολιτισμό στην εκπαίδευση.
Προσεγγίζοντας αποτελεσματικά τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές του Δημοτικού να «μάθουν» την αλήθεια, του Γυμνασίου να «επιλέγουν» να μην καπνίζουν και του Λυκείου να «απαιτούν» έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο.
Μπορούμε όλοι να γίνουμε συμμέτοχοι στην αλήθεια κατά του καπνίσματος στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.thetruth.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή σχολείων στο πρόγραμμα: Γραφείο Συντονισμού & Υποστήριξης του Προγράμματος, τηλ: 210-7212520, email:info@thetruth.gr.
health.in.gr
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Μέτρα στήριξης λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Δείτε αναλυτικά
- Γαλλία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν
- Τέλος εποχής: Ο Ντιμίτρι Παγιέ «κρέμασε» τα παπούτσια του
- Η Γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
- Τέμπη: Σε τεταμένο κλίμα η έναρξη της δίκης – Οργή για τις συνθήκες στην αίθουσα
- Γιατί χτυπούσαν κατσαρόλες την 25η Μαρτίου; Το σχεδόν ξεχασμένο ελληνικό έθιμο
- Ο Μετεωρολογικός Οργανισμός του ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι το 2015-2025 ήταν η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)






































![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442