Την απομάκρυνση του Άσαντ θα απαιτήσει στη Γενεύη η συριακή αντιπολίτευση
Ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού δήλωσε την Τρίτη ότι η συριακή αντιπολίτευση θα απαιτήσει την απομάκρυνση του «εγκληματία» προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ. Αναφερόμενος στις εικόνες που δείχνουν συστηματικά βασανιστήρια και δολοφονίες κρατουμένων από τις δυνάμεις του Άσαντ, είπε: «Οι εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι αυτό το καθεστώς δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από το να δικαστεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».
Ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού δήλωσε την Τρίτη ότι η συριακή αντιπολίτευση θα απαιτήσει την απομάκρυνση του «εγκληματία» προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Μιλώντας κατά την άφιξή του στην Ελβετία πριν από τις προγραμματισμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Γενεύης ΙΙ, ο Μπαντρ Τζάμους, γενικός γραμματέας του Συριακού Συνασπισμού και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε σε μια διπλωματική μάχη για να επιτύχουμε τους στόχους της συριακής επανάστασης και τις επιθυμίες του συριακού λαού».
«Δεν θα αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο από την απομάκρυνση του εγκληματία Μπασάρ αλ-Άσαντ και την αλλαγή του καθεστώτος, καθώς και την τιμωρία των υπευθύνων» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις εικόνες που τράβηξε φωτογράφος του συριακού στρατού που δείχνει συστηματικά βασανιστήρια και δολοφονίες χιλιάδων κρατουμένων, ο ίδιος είπε: «Οι εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι αυτό το καθεστώς δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από το να δικαστεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».
Τα ντοκουμέντα στα οποία αναφέρθηκε ο γραμματέας του Συριακού Συνασπισμού αφορούν σχεδόν 11.000 κρατουμένους και δείχνουν σκελετωμένες σορούς και τραύματα από βασανισμό.
Ο Τζάμους σχεδιάζει να συναντηθεί με αξιωματούχους του ΟΗΕ, πριν από την υπουργική διάσκεψη στο Μοντρέ την Τετάρτη, την οποία θα ακολουθήσουν απευθείας συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση την Παρασκευή στη Γενεύη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσκληση που είχε απευθύνει ο ΟΗΕ στο Ιράν για συμμετοχή στη Γενεύη ΙΙ είχε προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης, καθώς το Ιράν αποτελεί σύμμαχο του συριακού καθεστώτος και είχε θέσει εν αμφιβόλω την διεξαγωγή της διάσκεψης. Τελικά, ο ΟΗΕ απέσυρε την πρόσκληση.
- Απέσυρε ο ΟΗΕ την πρόσκληση στο Ιράν για τη Γενεύη ΙΙ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τσικίνιο είχε την πρώτη φάση του Ολυμπιακού (vid)
- Τα μηνύματα της 20χρονης με τον 14χρονο στον Χολαργό – Τι υποστηρίζει ένας από τους δράστες
- Καλύβια: Αυτά είναι τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο κλεμμένο ΙΧ – Κρατά το στόμα του κλειστό ο 37χρονος
- To σκάνδαλο Μογκερίνι «κατάπιε» την ευρωπαϊκή συμφωνία κατά της διαφθοράς
- O Γ.Γ. της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής για την πιθανή ημερομηνία έναρξης του ΝΒΑ Europe
- Ούτε κρύο, ούτε χιλιόμετρα: «Ερυθρόλευκη» η εξέδρα και στην Αστάνα (pics)
- Τυχαίες μεταλλάξεις μετατρέπουν το σώμα μας σε γενετικό μωσαϊκό
- Θεσσαλονίκη: Πτώση μεγάλου δένδρου στη Χαριλάου – Καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442