Εκτός μητρώου μισθοδοσίας οι δημόσιοι υπάλληλοι με προσωρινές διαταγές
Οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στη διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου των συμβασιούχων που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στη διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου των συμβασιούχων που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «όλοι οι απασχολούμενοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αγωγές τους, ακόμη και αν άσκησαν ένδικό μέσο ή παραιτήθηκαν από ασκηθέν ένδικο μέσο που διατηρούσε την εργασιακή σχέση, ανεξάρτητα από το καθεστώς με το οποίο οι απασχολούμενοι ήταν καταχωρισμένοι στο Μητρώο (π.χ. ως Ι.Δ.Α.Χ. ή Ι.Δ.Ο.Χ.), θα πρέπει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου με την αιτιολογία διαγραφής “Λόγω Απορριπτικής Δικαστικής Απόφασης”».
Επισημαίνεται δε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 106 του ν.4172/2013, η διοίκηση υποχρεούται να διερευνήσει ποιες από τις εκκρεμείς αγωγές εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, είτε με σύμβαση έργου (οι οποίες αγωγές έχουν ως αντικείμενο ότι η υφιστάμενη εργασιακή σχέση είναι εκείνη της εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου), δεν έχουν συζητηθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2013. Σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, λήγουν αυτοδίκαια τα ασφαλιστικά μέτρα ή οι προσωρινές δικαστικές διαταγές από 1.11.2013 και οι απασχολούμενοι δυνάμει των ανωτέρων αποφάσεων/διαταγών θα πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου με την ίδια αιτιολογία (Λόγω Απορριπτικής Δικαστικής Απόφασης) και να μην γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους».
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η μη συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις από τους κατά περίπτωση αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες επισύρει τις ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση η συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις θα ελεγχθεί δειγματοληπτικά από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- UBS: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442