Inside Llewyn Davis
Εμπνευσμένοι από την πραγματική ιστορία του Βαν Ρονκ και της μουσικής του, οι βραβευμένοι με Όσκαρ αδερφοί Κοέν δημιουργούν τη νέα τους ταινία με τίτλο Inside Llewyn Davis. Η ταινία μας ταξιδεύει στις αρχές των 60’s, την περίοδο όπου ξεκινάει να αναδύεται η folk (λαϊκή) μουσική, και λίγο πριν ακμάσει με την εμφάνιση του Μπομπ […]
Με την αφηγηματική της δομή να σχηματίζει ένα νοητό κύκλο, η ταινία ξεκινά και καταλήγει στο ίδιο κλαμπ όπου γνωρίζουμε για πρώτη φορά τον Λιούιν Ντέιβις, δημιουργώντας στο ενδιάμεσο τις συνθήκες για ένα μυσταγωγικό ταξίδι στη folk μουσική, με φόντο τον γκρίζο Νεοϋορκέζικο χειμώνα.
Ο Llewyn Davis αντιπροσωπεύει την ενθουσιώδη και γεμάτη όνειρα γενιά της δεκαετίας, και ο Όσκαρ Άιζακ στο ρόλο αυτό δίνει μια καταπληκτική λιτή ερμηνεία.
Μουσικός παραγωγός της ταινίας είναι ο T-Bone Burnett, αγαπημένος των αδελφών Κοέν, ενώ πρωταγωνιστούν, εκτός από τον Όσκαρ Άιζακ, ο Τζάστιν Τιμπερλέικ και η Κάρει Μάλιγκαν. Η ταινία έχει πλούσιο soundtrack με folk τραγούδια της εποχής, όπως το 500 Miles που ερμηνεύει ο Τζάστιν Τιμπερλέικ. Με αφορμή τα τραγούδια αυτά δόθηκε συναυλία αποκλειστικά αφιερωμένη στην ταινία στο Town Hall της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο του 2013, η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Οι αδερφοί Κοέν πρωτοπαρουσίασαν την ταινία στο British Film Festival στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2013, και τα σχόλια του Βρετανικού Τύπου υπήρξαν ενθουσιώδη. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο του 2013. Επιπλέον, έχει λάβει πολλές διακρίσεις όπως τρίτη καλύτερη ταινία στη λίστα των 17 ταινιών της χρονιάς της Huffington Post, δέκατη στη λίστα των καλύτερων ταινιών του 2013 του περιοδικού New Yorker, και πρώτη στη λίστα των τοπ ταινιών του 2013 των New York Times.
| Κάρει Μάλιγκαν | |
| Ηθοποιός: | Όσκαρ Άιζακς |
| Ηθοποιός: | Τζάστιν Τίμπερλεϊκ |
| Ηθοποιός: | Τζον Γκούντμαν |
| Ίθαν Κοέν | |
| Σκηνοθεσία: | Τζόελ Κοέν |
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


















![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442