«Νίκησα, η αποστολή μου εκτελέστηκε» λέει ο Έντουαρντ Σνόουντεν
Ικανοποιημένος από την πορεία που είχαν οι αποκαλύψεις του για τα πεπραγμένα της αμερικανικής NSA εμφανίστηκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, δηλώνοντας νικητής από την στιγμή που οι εφημερίδες συνέχιζαν να δημοσιεύουν τις πληροφορίες που τους έδωσε από τα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας. «Η αποστολή μου εκτελέστηκε» λέει σε συνέντευξή του, υποστηρίζοντας μάλιστα πως, καθώς οι πράξεις του «διορθώνουν» τη λειτουργία της NSA, «κατά μία έννοια ακόμη δουλεύω για αυτούς, απλά μόνο εκείνοι δεν το καταλαβαίνουν».
Ικανοποιημένος από την πορεία που είχαν οι αποκαλύψεις του για τα πεπραγμένα της αμερικανικής NSA εμφανίστηκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, δηλώνοντας νικητής από την στιγμή που οι εφημερίδες κατάφεραν και συνέχιζαν να δημοσιεύουν τις πληροφορίες που τους έδωσε από τα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας.
«Η αποστολή μου εκτελέστηκε» λέει σε συνέντευξή του στη Washington Post, υποστηρίζοντας μάλιστα πως, καθώς οι πράξεις του «διορθώνουν» τη λειτουργία της NSA, «κατά μία έννοια ακόμη δουλεύω για αυτούς, απλά μόνο εκείνοι δεν το καταλαβαίνουν».
Ο Σνόουντεν αρνήθηκε ότι συνεργάζεται με τη Ρωσία ή με την Κίνα: «Δεν έχω καμία σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση. Δεν έχω συνάψει καμία συμφωνία μαζί τους. Εάν αυτομόλησα, αυτομόλησα από την κυβέρνηση στο λαό» τόνισε.
«Έχω ήδη νικήσει. Από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι ήταν σε θέση να εργαστούν, ό,τι είχα προσπαθήσει να κάνω επικυρώθηκε. Γιατί, θυμηθείτε, δεν θέλησα να αλλάξω την κοινωνία. Ήθελα να δώσω στην κοινωνία την ευκαιρία να αποφασίσει η ίδια εάν πρέπει να αλλάξει» είπε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δημοσιογράφος μιλούσε με τον Σνόουντεν επί δυο ημέρες στη Μόσχα με μικρές διακοπές για να γευτούν μπέργκερς, ζυμαρικά, παγωτά και ρωσικά γλυκά. Ήταν η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνέντευξη του Σνόουντεν από τότε που έφθασε στη Ρωσία, τον Ιούνιο (οι περισσότερες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους γίνονταν ηλεκτρονικά).
Ο Σνόουντεν αποκάλεσε τον εαυτό του «σπιτόγατο» καθώς, όπως είπε, σπάνια βγαίνει από το σπίτι του. «Δεν έχω πολλές ανάγκες. Κάποιες φορές έχω πράγματα να κάνω ή να συναντήσω ανθρώπους. Όμως πρέπει να έχω κάποιο λόγο για να το κάνω αυτό. Διαφορετικά μού αρέσει να κάθομαι, να σκέφτομαι, να γράφω ή να μιλάω με κάποιον, αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα από το να βγω από το σπίτι» είπε.
Ο Σνόουντεν είπε ακόμα ότι ζει σαν ασκητής, ότι τρέφεται με έτοιμες σούπες κινέζικων ζυμαρικών και με τσιπς και ότι έχει επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους του φέρνουν στοίβες βιβλία που δεν έχει διαβάσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442