Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ
Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP, ο οποίος θα διέρχεται από τη χώρα μας και θα διακινεί φυσικό αέριο στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν. Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.
Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP, ο οποίος θα διέρχεται από τη χώρα μας και θα διακινεί φυσικό αέριο στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν.
Υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» τονίζοντας πως είναι θετικό το γεγονός της διέλευσης του αγωγού από την χώρα μας αλλά εκφράζοντας αντιρρήσεις σε σημεία της σύμβασης. Κατά τάχθηκαν οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Κατά τη συζήτηση, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, διαβεβαιώνοντας ότι εξελίσσονται ευνοϊκά. «Όλα δείχνουν ότι επιτυγχάνουμε τους βασικούς μας στόχους» επεσήμανε.
Ο κ. Μανιάτης εξήγησε πως επειδή όλα είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να πει τίποτε περισσότερο και προσέθεσε: «Όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα ανακοινωθεί το ποσοστό, η χρονική διάρκεια και οι όροι της συμφωνίας».
Ο υφυπουργός Ασ.Παπαγεωργίου κατέθεσε στη Βουλή την επιστολή των μετόχων του ΤΑΡ προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει μέχρι και το 5% με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αγωγού, το 2019.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442