Κουβέλης: Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για τρία χρόνια
Την ανάγκη υιοθέτησης της πρότασης της ΕΚΠΟΙΖΩ για τριετή παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η πρόταση όσο και η κοινωνική διεκδίκηση της ΕΚΠΟΙΖΩ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι απόλυτα ορθή».
Την ανάγκη υιοθέτησης της πρότασης της ΕΚΠΟΙΖΩ για τριετή παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η πρόταση όσο και η κοινωνική διεκδίκηση της ΕΚΠΟΙΖΩ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι απόλυτα ορθή. Ταυτοχρόνως είναι και αναγκαία η υιοθέτηση αυτής της πρότασης, με το δεδομένο ότι η κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, χειμάζεται, αδυνατεί να εξυπηρετήσει δάνεια, τα οποία έχει συνάψει με τις τράπεζες».
Κατά τη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με την ΕΚΠΟΙΖΩ συζητήθηκε, επίσης, και το να προχωρήσουν οι τράπεζες σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, προτάθηκε το να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών, βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων των οφειλετών.
Η καμπάνια της ΕΚΠΟΙΖΩ ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΠΟΙΖΩ, εκτός από τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, έχει προγραμματίσει και πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΕΚΠΟΙΖΩ λέει όχι στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών και προτρέπει τον κόσμο να ψηφίσει
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
- Αλάτι και κατάθλιψη: Μια περίεργη σχέση
- «Αυτός δεν είναι πόλεμος χωρίς τέλος» λέει ο Νετανιάχου για την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν
- Πότε και πώς συμφέρει η εξαγορά πλασματικών ετών
- Αλλάζει γούστα η Ευρώπη στα ταξίδια της: Έτσι απαντά στην κλιματική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442