Δεδομένα 2,9 εκατ. πελατών της Adobe έπεσαν στα χέρια χάκερς
Η αμερικανική εταιρία λογισμικού Adobe, μεταξύ άλλων δημιουργός των διάσημων αρχείων pdf, επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα σοβαρής κυβερνο-επίθεσης και ότι χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 2,9 εκατ. πελατών της. Μεταξύ των στοιχείων, στα οποία οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση περιλαμβάνονται ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.
Η αμερικανική εταιρία λογισμικού Adobe, μεταξύ άλλων δημιουργός των διάσημων αρχείων pdf, επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα σοβαρής κυβερνο-επίθεσης και ότι χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 2,9 εκατ. πελατών της.
Μεταξύ των στοιχείων, στα οποία οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση περιλαμβάνονται ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.
Εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του για το περιστατικό» και εκτίμησε ότι οι χάκερς δεν υπέκλεψαν αποκρυπτογραφημένα στοιχεία χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
Η Adobe ξεκίνησε ήδη να αναδιαμορφώνει τους κωδικούς ασφαλείας των λογαριασμών που πιθανώς παραβιάστηκαν και οι αντίστοιχοι χρήστες-πελάτες της θα λάβουν σχετική ειδοποίηση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τις αλλαγές.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία συστήνει στους πελάτες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ιδίως αν χρησιμοποιούν τους ίδιους και σε άλλες ιστοσελίδες.
Η Adobe ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές ασφαλείας και ήδη προσπαθεί να εντοπίσει τους χάκερς.
Ακόμα, έκανε γνωστό ότι ερευνά κατά πόσο οι χάκερς απέκτησαν «παράνομη πρόσβαση» στον πηγαίο κώδικα των πολυάριθμων προϊόντων της, όπως το Adobe Acrobat (pdf) και το Photoshop.
Πάντως, εκπρόσωπός της είπε ότι «με βάση τα έως τώρα ευρήματά μας δεν έχουμε διαπιστώσει οποιονδήποτε αυξημένο κίνδυνο για τους πελάτες μας ως συνέπεια αυτού του περιστατικού».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας