
Συντονισμό για την οριοθέτηση ΑΟΖ συμφώνησαν Βενιζέλος – Λέτα
Την έναρξη σύντομα διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άλλων θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα στη συνάντησή τους στη Ρώμη.
Σύμφωνα με Τα Νέα, όπως προκύπτει από τις επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην ιταλική πρωτεύουσα, οι δύο χώρες σκοπεύουν να προχωρήσουν με κοινούς άξονες στην ατζέντα των ευρωπαϊκών τους προεδριών.
Στόχος της Αθήνας και της Ρώμης είναι να αναδείξουν νέες διαστάσεις του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η μεσογειακή και συνεπώς η θαλάσσια διάσταση.
Αγνωστη πάντως παραμένει η στάση που θα τηρήσει η Αλβανία σε μια τέτοια κίνηση, καθώς έχει μεν υπογράψει συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση της μεταξύ τους υφαλοκρηπίδας, αλλά έχει ακυρώσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπέγραψε με την Ελλάδα το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Β. Σπανάκης: Πρώτη γραμμή οι Δήμοι για την πρόληψη πυρκαγιών–Ζητούμενο της ΚΕΔΕ η ουσιαστική ενίσχυση τους
- Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά του πολέμου στο Ιράν
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
- Αλάτι και κατάθλιψη: Μια περίεργη σχέση
- «Αυτός δεν είναι πόλεμος χωρίς τέλος» λέει ο Νετανιάχου για την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442