Στις 993 μονάδες το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με οριακή άνοδο
Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα καταφέρνοντας να καλύψει τις απώλειες άνω του 1% που κατέγραφε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 993,23 μονάδες, με άνοδο 0,18%. Στηρίγματα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Πειραιώς και των ΕΛΠΕ, ενώ πιέσθηκε σημαντικά η μετοχή της Βιοχάλκο, στον απόηχο της ανακοίνωσης για μεταφορά της έδρας της από την Ελλάδα στο Βέλγιο.
Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα καταφέρνοντας να καλύψει τις απώλειες άνω του 1% που κατέγραφε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Στηρίγματα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Πειραιώς και των ΕΛΠΕ, ενώ πιέσθηκε σημαντικά η μετοχή της Βιοχάλκο, στον απόηχο της ανακοίνωσης για μεταφορά της έδρας της από την Ελλάδα στο Βέλγιο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 993,23 μονάδες, με άνοδο 0,18%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 18 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 997,72 μονάδες (+0,63%) και κατώτερη τιμή στις 979,74 μονάδες (-1,18%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42,58 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,65%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+4,75%), της Πειραιώς (+2,36%), της Jumbo (+2,30%), της Folli Follie (+1,94%), των ΕΛΠΕ (+1,87%), της Ιντραλότ (+1,86%) και του ΟΤΕ (+1,59%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Βιοχάλκο (-7,62%), MIG (-4,07%), της Motor Oil (-1,96%), της Alpha Bank (-1,75%) και της Εθνικής (-1,58%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+3,23%), των Προσωπικών Προϊόντων (+2,28%), του Εμπορίου (+1,90%) και των Τηλεπικοινωνιών(+1,59%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-3,10%), της Υγείας (-0,71%) και των Πρώτων Υλών (-0,68%).
Ανοδικά κινήθηκαν 53 μετοχές, 65 πτωτικά και 31 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Paperpack +29,45%, Altec +17,14%, ΚΡΕΚΑ +14,68%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες +12,00% και Unibios +11,79%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Πήγασος -20,00%, Yalco -19,83%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών -19,05%, Τηλέτυπος -18,54% και Δούρος -17,53%.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.