«Πράσινο φως» από το Eurogroup για τη δόση της Κύπρου
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν, όπως αναμενόταν, το «πράσινο φως» για να εκταμιευθεί η νέα δόση ύψους 1,5 δισ. ευρώ του δανείου για την Κύπρου. Η εκταμίευση πρόκειται να γίνει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, μετά την επίσημη έγκριση του και από τον ESM.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν, όπως αναμενόταν, το «πράσινο φως» σήμερα για να εκταμιευθεί μια νέα δόση ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ του δανείου για την Κύπρο.
Η εκταμίευση πρόκειται να γίνει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, μετά την επίσημη έγκριση και από μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης σε ανακοίνωσή τους που δόθηκε στην δημοσιότητα κατά τη σύνοδό τους στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να ανακοινώσει την 16η Νοεμβρίου την εκταμίευση δόσης 86 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442