Τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» πίσω από τις απεργίες των καθηγητών ο Συμεών Κεδίκογλου
«Πολιτική χροιά» πίσω από τις απεργίες των εκπαιδευτικών «βλέπει» ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί ότι «επενδύει στην ένταση, την οξύτητα και την πόλωση». «Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσουν κανονικά το σχολεία. Από εκεί και πέρα ρωτήστε την ΟΛΜΕ τι σκοπεύει να κάνει για να κρατήσει τα σχολεία... κλειστά» λέει ο υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του.
«Πολιτική χροιά» πίσω από τις απεργίες των εκπαιδευτικών «βλέπει» ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί ότι «επενδύει στην ένταση, την οξύτητα και την πόλωση».
«Κάποιες δυνάμεις και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο επενδύει στην ένταση, στην οξύτητα και την πόλωση. Μιλάνε με όρους παρελθόντος, αλλά η ελληνική κοινωνία τα έχει βαρεθεί όλα αυτά και τους έχει γυρίσει την πλάτη» λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.
«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσουν κανονικά το σχολεία. Από εκεί και πέρα ρωτήστε την ΟΛΜΕ τι σκοπεύει να κάνει για να κρατήσει τα σχολεία… κλειστά» λέει ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.
Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι καθηγητές, ο Συμεών Κεδίκογλου τονίζει ότι «την επιστράτευση δεν τη σκεφτόμαστε, το έχουμε πει ξεκάθαρα. Αυτό που πρέπει να κάνει το υπουργείο είναι να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές, τα βιβλία να είναι στη θέση τους και το ίδιο πρέπει να κάνουν οι καθηγητές, να είναι στη θέση τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται από την ελληνική κοινωνία. Όταν όλοι οι μαθητές στην Ευρώπη τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες προς το μέλλον, το να κρατάμε εμείς τα δικά μας σχολεία κλειστά είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό».
Ο υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο δεν αφανίζει μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος, αλλά αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση».
Αποδίδει τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο σε «πολιτικές σκοπιμότητες και κάποια μικρο-συνδικαλιστικά συμφέροντα, που πάντα φρενάρουν οποιαδήποτε αλλαγή ή βάζουν φραγμούς σε οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό της δημόσιας ζωής».
Ο Συμεών Κεδίκογλου υποστηρίζει ότι υπάρχει μια πολιτική χροιά πίσω από τις απεργίες των καθηγητών. «Κάποιες δυνάμεις και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο επενδύει στην ένταση, στην οξύτητα και την πόλωση. Μιλάνε με όρους παρελθόντος, αλλά η ελληνική κοινωνία τα έχει βαρεθεί όλα αυτά και τους έχει γυρίσει την πλάτη» εκτιμά ο κ. Κεδίκογλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442